Vágólapra másolva!
Jóllehet Szentes Lázár vezetőedző kategorikusan kijelentette, hogy győzni megy a Debrecen az Üllői útra a Borsodi Liga utolsó - egyben az aranyérem sorsáról döntő - fordulójában, ám erre egyre kevesebb esélye van a hajdúsági együttesnek, mivel sorra dőlnek ki kulcsjátékosai.

A pénteki fellépés előtt komoly összeállítási gondokkal nézhet szembe Szentes tréner, mivel fél tucatnál is több a sérült a csapatban. Ráadásul a fél szezont kihagyott Balogh Zsolt mellett tulajdonképpen az együttes meghatározó futballistái hiányoznak majd a Fradi elleni kilencven perc során. A kapus Tomic, a védő Éger, az irányító Sándor Tamás, a román csatár Sumudica és a grúz Sketiani egyaránt sérült, míg a válogatott Böőr és a szintén román Ilie eltiltás okán hagyja ki a pénteki mérkőzést. Összesen tehát nyolc, a kezdő tizenegyben is rendre szerepet kapó labdarúgót kénytelen nélkülözni Szentes Lázár, ám a debreceni tréner így sem mond le a győzelemről a bajnokesélyes FTC stadionjában.

Az Üllői úton egyébként szinte biztosra vehető a telt ház, ami annak is köszönhető, hogy a bérletesek az utolsó mérkőzésre egy ingyen belépőt is kaptak a klubtól. Szerdán pedig kígyózó sorok álltak az Üllői úti pénztárak előtt, a türelmes drukkereknek egy órát is várniuk kellett, mire a bilétához juthattak. A pénteki találkozót az m2 az MTK újpesti fellépésével párhuzamosan élőben közvetíti.

Bánki József