Vágólapra másolva!
Keserédes ünnepre készülnek az újpesti futballbarátok szerda este a Megyeri úton, elvégre újra a pályán láthatják egykori kedvenceiket, viszont három játékosuk ezzel a találkozóval mond búcsút az aktív élvonalbeli labdarúgásnak.

Véber György, Szlezák Zoltán és Medgyesi László búcsúmérkőzésén az úgynevezett All Stars-együttes a violák jelenlegi csapatával mérkőzik meg. Az ünnepeltek öregfiúk csapatában az egykori csapattársak - többek között Aczél, Wukovics, Kozma, Jenei - mellett pályára lép a hetvenes évek ünnepelt sztárja, Törőcsik András, továbbá Détári Lajos is. A hangulatról, az újpesti érzelmeiről közismert ValóVilág-műsorvezető Majka gondoskodik, s az esemény fényét emeli, hogy a hajdani remek FIFA-játékvezető, Tóth Vencel boldogan vállalta a 90 perc levezénylését.

Az All Star-együttesében a csapatkapitányi karszalagot, ahogyan azt egy évtizedig tette a Megyeri úton, Szlezák Zoltán viseli majd, az előmeccsen pedig a lila-fehér serdülők lépnek gyepre. A hangulatos futballdélutánra a belépők egységesen 500 forintba kerülnek.

A szervezők gondoltak a Bajnokok Ligája-döntőre kíváncsi drukkerekre is, akik a 18 órakor kezdődő gálamérkőzés után a stadion területén felállított sörsátorban, nagy kivetítőn követhetik figyelemmel a Juventus-Milan összecsapást.

A búcsúmeccsről az egyik ünnepelt, Véber György a következőket nyilatkozta az [origo]-nak: "Már napok óta izgatottan készülök erre az eseményre, hiszen az életem legszebb időszakát töltöttem Újpesten, s bár a klub a jövőben is meghatározó lesz számomra, azért nehéz lesz a búcsú a lila-fehér szurkolóktól. Viszont szenzációs érzés lesz újra találkozni és együtt készülni a fellépésre hajdani társaimmal."

Bánki József