Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa döntőjében ugyan nem lépett pályára, ám a hét végi, Braga elleni bajnokit végigjátszotta Buzsáky Ákos, az FC Porto magyar labdarúgója. A középpályás úgy véli, a Sporting elleni rangadón és a Leira elleni kupadöntőn nem jut szóhoz.

"Már a sevillai UEFA-kupa döntő után jelezte José Mourinho edző, hogy a hét végi bajnoki mérkőzésen mindenképpen szerepeltet, aminek örültem, akárcsak annak, hogy végig a pályán lehettem" - kezdte Buzsáky.

"Úgy érzem, jól ment a játék, az első percben volt egy lövésem, amit az ellenfél kapusa csak nehezen hárított, majd 1-1-nél eldönthettem volna a meccset, ám 16 méterről hiába találtam el jól a labdát, a Braga hálóőre megint védett. Edzőnk ugyan a lefújást követően nem szokott értékelni, most sem tette, a visszajelzések alapján azonban örültem, hogy mások is úgy látták, nem okoztam csalódást. Remek érzés volt a friss UEFA-kupa győztes csapatban játszani, s bár a Sporting elleni hét végi rangadón, valamint a Leira elleni kupadöntőben nem valószínű, hogy pályára lépek, így is büszke vagyok arra, hogy ebben a klubban futballozhatom."

Buzsáky egyébként a hét végén csatlakozik a lettek és a San Marino elleni Eb-selejtezőkre készülő U21-es válogatotthoz, amelynek egyik kulcsembere.

Bánki József