Vágólapra másolva!
A hét végi fordulóban az élen álló Ferencváros Tököli duplájával megszerezte a három pontot Győrben (2-0), ám az ETO hiába messze a leggyengébb csapat tavasszal a felsőházban, amennyiben Varga Zoltán játékosai jobban koncentrálnak a kapu előtt, november 9. után megszerezhették volna újabb győzelmüket hazai pályán, a második félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtó FTC ellen.

A Rába-parti mérkőzés hőse, a két gólt szerzett Tököli Attila a győri fellépésről, valamint a mindent eldöntő, Debrecen elleni utolsó fordulóban rendezendő 90 percről a következőket nyilatkozta: "Kissé valóban nyomaszt bennünket, hogy a saját hibánkból még nem ünnepelhetjük a bajnoki címet, pedig az aranyérem alapelvárás velünk szemben. A győzni akarással viszont Győrben sem volt gond, örülök a két gólomnak is, de nem ez a lényeg, hanem, hogy megszereztük a három pontot. A második félidőben alaposan visszaesetünk, de a legfontosabb, hogy megmaradt a lépéselőnyünk az MTK-val szemben, így az utolsó fordulóban megszerezhetjük a bajnoki címet, s meg is kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy a Debrecen nyugodtan játszhat, mivel már biztos az UEFA-kupa indulása. A pénteki Üllői úti 90 percre totálisan fel kell pörögnünk, mert azon az egy meccsen múlik minden."

Az említett DVSC egyébként szombaton biztosan győzte le a házi gólkirályát, Kovács Zoltánt három sárga lapja miatt nélkülöző Újpestet. A "Loki" azt is elviselte, hogy Éger az első félidőben 11-est hibázott, pontosabban Vlaszák-kapus szépen védett, a szünet után Böőr, valamint Szekeres találataival begyűjtötték a hőn áhított 3 pontot, ami nem csupán a bronzérem megszerzése okán volt számukra fontos.

Elvégre ez a győzelem rengeteget ért a hazaiaknak, ezzel ugyanis már biztos nemzetközi kupainduló Szentes Lázár együttese számára, mivel jobb az összevetésük a rivális Újpesttel szemben, ráadásul a Magyar Kupában elért második hely is a hajdúságiak malmára hajtotta a vizet, azaz az utolsó körben - hiába állnak jelenleg egyforma pontszámmal a táblázaton az Újpesttel - nem tud olyan eredmény születni, amellyel a DVSC lemaradna az UEFA-kupáról. Szentes Lázár, a Debrecen vezetőedzője az Újpest elleni sikerről, csapata utóbbi hetekben mutatott formajavulásáról, valamint az FTC elleni szezonzáró meccsről így vélekedett:

"Korábban valóban hullámzó teljesítményt nyújtottunk, aminek több összetevője volt. Az egyik, hogy ellenünk még a honi élcsapatok is gondolkodás nélkül visszaálltak saját térfelükre, ami számunkra gyakran problémát okozott. A Újpest ellen viszont morálisan is erősek voltunk, hiszen a kihagyott büntetőn és az elrontott ziccereken is gyorsan túltették magukat a játékosok. A másik ok, hogy az elmúlt mérkőzéseken feljavultunk, hogy újra együtt szerepelhetett a korábban sérülése miatt sokat kihagyott Selymes, Böőr kettős a baloldalon. Magam is tisztában vagyok azzal, hogy már biztosítottuk az UEFA-kupa indulásunkat, de butaság lenne bárki részéről, ha azt hinné, az utolsó fordulóban mi tét nélkül lépünk pályára az Üllői úton. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megszerezzük a bronzérmet, ezért győzelemre játszunk a Ferencváros otthonában is" - mondta a debreceni mester.

Bánki József