Vágólapra másolva!
Az Euroleasing cég belépésével Pajkos János személyében új vezetője lett a Ferencváros utánpótlásának. Az edző korábban Debrecenben is szép sikereket ért el a fiatal tehetségek képzésében, majd a felnőttek között a DVSC és a Diósgyőr szakvezetőjeként is közmegelégedésre tevékenykedett.

- Tudja már, milyen szakmai stábbal dolgozik majd a Népligetben? - kérdeztük Pajkost.
- Korai lenne még erről beszélni, hiszen ezt nem egyedül állítom össze, hanem az Euroleasing két vezetőjével, Herceg Vincével és Szabó Gáborral közösen döntünk erről. Természetesen vannak jelöltjeink a posztokra, a tárgyalások azonban jelenleg is zajlanak.

- Mit tekint a legfontosabb céljának a ferencvárosi utánpótlás első embereként?
- Azt, hogy minél több tehetséges és saját nevelésű játékos erősítse majd az első csapat keretét az Üllői úton. Ezt a feladatot kitűnő lehetőségnek tekintem, remek szakmai munkának, s remélem, sok jó futballistát nevelhetünk a Ferencvárosnak.

- Mivel kipróbálta magát felnőtt csapatoknál is, adja magát a kérdés, örömmel tér vissza a fiatalokhoz?
- Egyértelműen, hiszen Debrecenben is értünk el szép eredményeket az utánpótlásnál, de azt hiszem, összességében a felnőtt együtteseknél is sikeresnek mondhatom magam, azaz örömmel és önbizalommal vállaltam el ezt a nehéz, de szép feladatot.

Pajkos János és stábja a 19, a 17 és a 15 éven aluliak együttesét irányítja, ugyanakkor a Ferencváros utánpótlásának eddigi vezetője, ifjabb Albert Flórián is marad a klubnál, aminek örvendenek is a Fradi-drukkerek, utóbbiak közül ugyanis többen attól tartottak, több, a zöldekhez kötődő szakember is távozik a Népligetből. Ifjabb Albert Flórián, a zöldek hajdani technikás középpályása - az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián fia - a jövőben a 6-14 éves korosztály munkáját felügyeli és koordinálja.majd.

Bánki József