Vágólapra másolva!
A világfutballban egyedülálló együttműködési szerződést kötött a Manchester United és a Sporting Lisboa. Az eddigi gyakorlat szerint ugyanis általában kisebb klubok "csapódtak" a nagyokhoz, most azonban két világhírű együttes állapodott meg.

A MU 1968-ban BEK-et, 1991-ben KEK-et, 1999-ben Bajnokok Ligáját nyert, míg a Sporting 1964-ben az MTK ellen diadalmaskodott az európai kupagyőztesek fináléjában.

Az angol és a portugál együttes a jövőben játékosokat cserél, s megosztja egymással a fiatal tehetségek megfigyelésében szerzett tapasztalatait. A MU és a Sporting gyerekfutballistái csereutazásokon vesznek majd részt.

Augusztus 6-án Sir Alex Ferguson csapata játssza a nyitó meccset a Sporting új, 52 ezres létesítményében, a Jose Alvalade-stadionban, amely a jövő évi Eb egyik helyszíne lesz. Könnyen elképzelhető, hogy az új Figónak nevezett Ricardo Quaresma napokon belül szerződést köt a Manchester Uniteddel.

Az angol bajnok hasonló módon működik együtt a belga Antwerpennel, a svéd Brommapojkarnával, az ír Shelbourne-nel, az ausztrál Parramattával és egy oslói klubbal is.