Vágólapra másolva!
A Ferencvárosnál sokan attól tartanak, hogy a klubért már sokat tett, a zöld-fehérekhez évek óta kötődő szakemberek is távozhatnak a népligeti utánpótláscentrumból. A félelem oka, hogy miután az Euroleasing Újpestről a Fradihoz tette át a székhelyét, a cég saját embereit szeretné megbízni az utánpótlás együttesek vezetésével, kiszorítva ezzel a jelentős ferencvárosi múlttal rendelkező edzőket.

Az eredeti tervek szerint az Euroleasing az ifjúsági A, az ifjúsági B, és a serdülő I. csapatainak menedzselését vállalta volna fel mind szakmai, mind anyagi vonatkozásban, a többi korosztály pedig maradt volna az FTC irányítása alatt, információnk szerint azonban a jövőben is a zöld-fehér egyesület keretein belül maradnak az utánpótláscsapatok.

Persze azért lesznek változások, hiszen az Euroleasing az anyagi befektetésekért cserébe a szakmai vezetést is szeretné felfrissíteni. A jövőben a legnagyobb cél, hogy minél több saját nevelésű labdarúgó kerüljön az első csapat Üllői úti keretébe.

Többen már azt is híresztelték, hogy az utánpótlás eddigi vezetője, ifjabb Albert Flórián is távozik a posztjáról, ám a Fradi egykori technikás középpályása - nem mellékesen az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián fia - valószínűleg tovább folytatja a munkát a Népligetben. Igaz, a ferencvárosi utánpótlás teljes koordinálására új szakembert kívánnak kinevezni, ugyanakkor a klub egykori neves futballistái, jelenlegi utánpótlásedzők, mint például Takács László, Rubold Péter, Balogh Gábor, Rakonczay András, maradnak az egyesületnél. A jelek szerint tehát tovább dolgozhatnak a Népligetben a ferencvárosi kötődésű trénerek, elvégre ez volt a klub híveinek legnagyobb fájdalma az elmúlt napok hírei alapján.

Az új stáb júliusban kezdi meg munkáját, s - a fiatal játékosok célirányos képzése mellett - az MTK-nál megkezdett szakmai koncepció alapján működne a zöldek utánpótlás-nevelése.

Bánki József