Vágólapra másolva!
A Videoton FCF érintett futballistái értetlenül fogadták a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságnak kedden késő este hozott határozatát, amely szerint az MLL azonnali hatállyal felfüggeszti Pomper Tibor, Tóth Norbert és Némedi Norbert játékjogát, mert alapos gyanú merült fel, hogy a bundaüggyel kapcsolatban tett vallomásaikkal félrevezették a testületet. Az FB egyúttal fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezte a három játékossal szemben.

"Megdöbbentem a hír hallatán, számomra teljesen érthetetlen, hogy miért döntött így a liga. Többször is meghallgattak a székházban, de minden alkalommal ugyanazt állítottam: felhívtak a mérkőzés előtt, a végeredménnyel kapcsolatban azonban semmi nem hangzott el a beszélgetés során" - mondta Tóth Norbert, aki válaszlépést fontolgat, de hogy ezt milyen formában teszi, még bizonytalan.

A csütörtökön kirobbant bundaügynek új szereplője Némedi Norbert, aki egyelőre nem is érti, hogyan keveredett bele a történetbe. "Kedden berendeltek a ligába, s bár úgy éreztem, semmi közöm az ügyhöz, természetesen válaszoltam a feltett kérdésekre. Elmondtam, hogy engem senki nem keresett meg az ominózus meccs előtt, azt azonban hallottam, hogy a társaim közül néhányan kaptak telefonhívást. Semmi másról nem tudtam beszámolni, így fogalmam sincs, miért függesztették fel a játékjogomat."

A bundabotrány azután robbant ki, hogy Pomper, illetve Tóth Norbert azt állította: a szerdai, Kispest-Honvéd elleni NB I-es találkozó előtt a vendégek labdarúgói közül valaki vagy valakik megkeresték őket telefonon, hogy a fővárosi együttes számára kedvezően alakuljon az eredmény. A kispesti Hamar István elismerte, hogy mindkét játékossal beszélt, de azt állítja: magánjellegű párbeszéd zajlott, a végeredmény nem került szóba. A Videoton játékosai még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy a találkozó befolyásolására kérték őket.

Pénteken az MLL fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette Hamar játékjogát, s kijelentette: a büntetőeljárás befejezését követően határoz a Kispest-Honvéd labdarúgója elleni esetleges szankciókról. A futballista jogi lépéseket helyezett kilátásba, mert úgy véli: szabálytalan volt a határozat, s ok nélkül hurcolták meg a nevét.