Vágólapra másolva!
Furcsa pályát futott be Kovács Péter, aki Magyarországon az Újpest labdarúgócsapatában próbálkozott az élvonalban, s miután nem sikerült a nagy áttörés, Skandináviát választotta székhelyül. Kovács néhány finnországi év után nyár óta Norvégiában játszik, s csapatában kiemelkedően teljesít.

A hagyományos skandináv tavaszi-őszi bajnokság miatt fordulhat elő az, hogy Kovács Péter, aki nyáron szerződött a norvég Tromsö IL együttesébe már második szezonját kezdi az együttesnél. A 198 cm magas, langaléta csatár itthon a Salgótarján, az Újpest, majd az Érd együttesében próbálkozott, de igazi sikereket Észak-Európában ért el. A 25 éves támadó megfordult a finn FC Lahti és az FC Haka csapatában, utóbbival például a 2001-2002-es szezonban eljutott egészen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőfordulójáig, ahol ugyan kiesett az angol Liverpoollal szemben, de a hazai 5-0-s vereség után a Mersey-parti mérkőzés 4-1-es eredményét kozmetikázó finn gólt éppen Kovács szerezte.

A játékos álma, hogy Angliában játszhasson, azonban még nem vált valóra, így a nyáron elhagyva Finnországot nyugatabbra költözött, s a Tromsö másodosztályú együttesébe szerződött. A csapatban tizennégy meccset játszott, tizennégy gólt szerzett, s oroszlánrészt vállalt abban, hogy a gárda feljutott az élvonalba.

A norvég liga jelenleg a hatodik fordulónál tart, a Tromsö együttese, a 14 csapatos bajnokságban jelenleg a 12., osztályozót jelentő helyen áll. A gárda egy meccset nyert meg (az Aalesund ellen 3-2), s kettő döntetlen (Viking 2-2, Bodö/Glimt 3-3) mellett három vereséget szenvedett. Kovács eddig három gólt szerzett, ezzel az ötgólos Pedersen mögött csapata második legeredményesebbje.

A klub hivatalos honlapján Kovácsot úgy jellemzik: játékstílusa nagyban hasonlít a cseh Jan Kollerére, csak jóval technikásabb és gyorsabb nála. A norvég Nordlys napilap szerint, ha valamely klub szeretné megszerezni a támadót, akkor 40 millió korona (1,2 milliárd forint) lenne a tárgyalási alap. "Ha lehet, megtartanánk Pétert, mert olyan játékos, amilyennel még nem dolgoztam együtt. Sokra viheti, ha így folytatja, nagy öröm számunkra, hogy ennyire sokat fejlődött, s ilyen sokan érdeklődnek már most utána" - nyilatkozta róla Trond Johansen vezetőedző.