Vágólapra másolva!
A székesfehérvári rendőrkapitányság - a csütörtökön elrendelt feljelentéskiegészítésnek megfelelően - az adatgyűjtés szakaszában jár a szerdai Videoton - Kispest-Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzés után kirobbant bundaüggyel kapcsolatban - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes hozzátette: a hatóságnak a feljelentés megtételétől számítva 15 nap áll rendelkezésére a vizsgálódásra, de ez az időszak szükség esetén újabb 15, majd további 30 nappal meghosszabbítható.

A rendőrség az adatgyűjtés és a körülmények feltárása után dönt arról, hogy nyomozást indít-e az ügyben. R. Szabó Ágnes korábban azt mondta: a feljelentés tartalmát nem ismeri, de annyit tud, hogy az abban foglaltak nem voltak elegendőek sem a bűncselekmény alapos gyanújának megállapításához, sem annak kizárásához.

Pénteken a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette Hamar István játékjogát, s a büntetőeljárás befejezését követően határoz a Kispest-Honvéd játékosa elleni esetleges szankciókról. A bizottság azután döntött így, hogy meghallgatta Pomper Tibort és Tóth Norbertet, a Videoton FCF két futballistáját.

A liga azért rendelte be a két játékost, mert állítólag a szerdai Videoton - Kispest-Honvéd alsóházi mérkőzés előtt a vendégek labdarúgói közül valaki vagy valakik megkeresték őket telefonon, hogy a fővárosi együttes számára kedvezően alakuljon az eredmény. A Videoton játékosai még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy az eredmény befolyásolására kérték őket.