Vágólapra másolva!
Két forduló, bundabotrány, tömegkakaskodás Kispesten és Békéscsabán,  valamint - legalábbis a számok alapján - újra nyílttá és izgalmassá váló harc az aranyéremért. Ennyi minden történt múlt héten a Borsodi Ligában.

Képgaléria a Borsodi Ligáról

Vlaszák Géza (Újpest): Bár korábban nem kellett az MTK-nak, szombaton mégis nagy szívességet tett volt csapatának az Újpest kapusa. A lilák ugyanis kizárólag neki, no meg a Fradi harmatos támadójátékának köszönhették, hogy otthon tartották az egyik pontot a 30. forduló rangadóján.

Schindler Szabolcs (Békéscsaba): Szűkős anyagi forrásából is meglehetősen hatákényon igazolt télen a Békéscsaba, a bajnoki szünetben még sereghajtó együttes ugyanis csak egy játékost tudott szerződtetni Schindler Szabolcs személyében. Megérte, hiszen a védő szombaton győztes gólt szerzett a Videoton ellen, ami könnyen lehet, hogy bentmaradást ér a Kórház utcaiaknak.

Mico Smiljanic (MTK): Az MTK szerb sziklája a mezőny legjobbja volt Debrecenben, és a Győr ellen is kifogástalanul látta el feladatát. Szerelései, becsúszásai pontosak, és az utóbbi időben a taktikai szabálytalanságokat is sárga lapok nélkül tudja végrehajtani.

Fehér Zsolt (Békéscsaba): Schindlerhez hasonlóan hátvéd létére lőtt fontos gólt a Dunaferr elleni kiesési rangadón szerdán, s ha hozzávesszük, hogy a héten begyűjtött hat pont mellett érintetlen is maradt a csabaiak hálója, csak elismeréssel szólhatunk a csabai védelemről.

Tóth Balázs (Videoton): A Videotonnak nem volt jó hete, hiszen kétszer is kikapott, ráadásul bundaügy is alaposan felkorbácsolta a kedélyeket Fehárváron. Tóth Balázs neve azonban ezen a héten is említést érdemel, hiszen szerdán ismét ritkán - bár tőle egyre gyakrabban - látható bombagólt lőtt, ezt pedig illik megbecsülnie egy magyar szurkolónak.

Illés Béla (MTK): A kékek játékmestere újra kitett magáért. Debrecenben két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, míg a Győr ellen gyakorlatilag egymaga volt az MTK. Előbb egy gólpassz, majd két gól, az első ráadásul olyan szép volt (a félpályáról indult, majd a győri védelem kicselezése után egy mértani pontosságú emeléssel ért véget) - hogy még a Hungária körútra ellendrukkolni kilátogató maroknyi Fradi-tábort is elnémította egy pillanatra. Illés mindezt úgy hajtotta végre, hogy Jovanovic személyében külön örzőt kapott.

Schultz Levente (Siófok): A Siófok a rájátszásban másodszor is legyőzte a Ferencvárost, s ezzel - papíron - újra nyílttá tette a bajnokság végkimenetelét. Schultz jól irányította csapatát, s a hét végi, Debrecen elleni vesztes mérkőzésen is okos gólt szerzett.

Böőr Zoltán (Debrecen): Illés Béla mellett a legutóbbi forduló legjobbja volt a debreceni szélső, aki az MTK ellen egyszer, Siófokon kétszer volt eredményes, de mezőnymunkája miatt sem kell szégyenkeznie. Formája alapján a lettek elleni Eb-selejtezőn akár a kezdő tizenegyben is elférne.

Kenesei Krisztián (ZTE): Böőrhöz hasonlóan a ZTE csatárának is három gól volt a mérlege az utóbbi két mérkőzésen. A találatok közül a Dunaferr elleni második, szemtelen tizenegyes-gólja marad meg talán leginkább a szurkolók emlékezetében; először Panenka, legutóbb pedig talán Totti szerzett hasonlót.

Marius Sumudica (Debrecen): A Loki román csatára két találattal vette ki a részét a siófoki gólözönből: előbb egy formás vendégakció végén helyezett a Németh kapujába, majd nem sokkal később 25 méterről is hibátlanul célzott.

Hamar István (Kispest): Bundaügytől hangos a sportsajtó. Az egykori válogatott csatár a szerdai Vidi-meccs előtt hívta fel Pomper Tibort, aki társaival előbb a fehérvári klubvezetésnél panaszolta be az állításuk szerint egyezkedni próbáló régi játszótársat, majd a vasárnapi Friderikusz-műsorban már azt állította - sőt, a felfüggesztett játékjogú Hamarral el is játszotta - hogy csak Végh Zoltán telefonszámáról csevegtek, ajánlat nem hangzott el. A Liga viszont birtokol egy rejtélyes, állítólag bizonyító erejű felvételt, ez alapján vizsgálódik most a rendőrség. Az ügy végkimenetelétől függetlenül elkeserítő, folytatása bizonyára következik.