Vágólapra másolva!
Parádés gólokkal és remek játékkal járult hozzá a Győr 3-1-es legyőzéséhez Illés Béla, az MTK karmestere. Ezzel a kékek pontszámban beérték a tabellán az élen álló Ferencvárost. Illést a szombati produkcióról, csapata utóbbi hetekben mutatott jó formájáról és a bajnoki aranyreményekről kérdeztük.

"Az első félidőben ezúttal valóban örömfocit mutattunk be, s örülök, hogy ehhez két góllal járulhattam hozzá" - kezdte az MTK szurkolók legnagyobb kedvence. "Tény, a Győr jelenleg nem tartozik a legerősebb együttesek közé, ugyanakkor fontos volt, hogy már az elején eldöntöttük a három pont sorsát. A csapat jó formájában közrejátszik, hogy a múlt héten sikerült nyernünk Debrecenben. Ez vízválasztó volt számunkra, hiszen amennyiben nem hozzuk el a három pontot a Lokitól, az Újpest nagyon ránk jött volna a harmadik helyért zajló küzdelemben. Így viszont önbizalommal futballozhattunk, s még az aranyérem megszerzésére is maradt esélyünk."

"Megpróbáljuk mindkét, még hátralévő meccsünket megnyerni, de szerintem a hét végén, amikor mi a Siófokot fogadjuk, a Fradi pedig Győrbe megy, eldől a bajnoki cím. Amelyik csapat ugyanis az élen várja az utolsó kört, az lesz a bajnok. Noha nálunk az alapcél a második hely megszerzése, vagyis a nemzetközi kupaszereplés kivívása volt, a hab a tortán mindannyiunk számára a bajnoki aranyérem lenne."

Bánki József