Vágólapra másolva!
Amikor a kacsaszintű pletyka valósággá vált, sokan irigyelték Tüske Rolandot, a szombathelyi Lombard FC labdarúgóját. A Tatabányán és Sopronban is megfordult játékos ugyanis szerződést kapott a két évvel ezelőtti brazil bajnoktól, az Atletico Paranaense együttesétől, amely pénteken közleményben tudatta vele, többet nem öltheti magára a klub mezét.

Nem sok időt töltött Brazíliában Tüske Roland, a szombathelyi Lombard FC labdarúgója, aki még év elején szerződtetett az Atletico Paranaense együttese. A magyar futballista három hónapot töltött Dél-Amerikában, de hivatalos mérkőzésen nem léphetett pályára új klubja színeiben.

Pénteken aztán közölték a labdarúgóval, nem tartanak rá igényt. A helyi Futebolao munkatársa, Paul Lies juttatta el szerkesztőségünkbe azt a közleményt, amely szerint Tüske minden bizonnyal a magyar másodosztályban, a Haladás színeiben folytatja pályafutását.

"Három hónappal érkezését követően az Atletico Paranaense együttese elbocsátotta játékosát, a magyar Tüske Rolandot, aki egyetlen alkalommal sem öltötte magára a klub mezét hivatalos mérkőzésen. A játékost még az év elején egy paranai tornán szerződtette az Atletico, ám az idő során két probléma is felmerült vele Curitibában: (1) több mint egy hónapig elhúzódott a munkavállalási engedélyének beszerzése, (2) a játékos hetekig sérült volt... A Tüske-ügy hasonlít egy hasonló esethez, amely a kolumbiai Carlos Castróval esett meg - ő is anélkül utazott haza, hogy egy mérkőzést is játszott volna a klub színeiben. Az igazgatóság állítólag megegyezett már a Haladással, Tüske korábbi csapatával, amely megkereste a játékost. Az Atletico a hely betöltésére szerződtette a brazil válogatott csatárát, Washingtont" - áll az MB Press közleményében.