Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga 30. fordulójában Újpestre látogat a listavezető Ferencváros, és a rangadón győznie kell, ha az utolsó két körnek is az élről akar nekirugaszkodni. A mindössze két ponttal lemaradt MTK ugyanis a gyengélkedő Győri ETO-t fogadja.

Nem lesz könnyű dolga Garami József együttesének, mivel a hazai csapat Sarlós András vezetőedző irányításával magára talált: a hétközi fordulóban olyan játékkal győzte le a Győri ETO-t, amilyet egész évben elvárt volna a szurkolótábor.

A hagyományoknak megfelelően a házigazdák és a vendégek is különleges biztonsági intézkedésekkel készülnek a meccsre. A zöld-fehérek 2000 jegyet kaptak a rangadóra, s péntek délelőtt már minden belépő elkelt. A drukkerek 11.45 órakor gyülekeznek a Népligetnél, és fél órával később különmetróval indulnak a találkozóra. A Megyeri úti stadionig az FTC rendezőgárdája felügyeli majd az útjukat.

A lila-fehérek stadionjában pénteken 16 és 20 óra, majd másnap 11 és 13 óra között válthatják meg jegyeiket a hazai szurkolók. A kapukat másfél órával a meccs kezdete előtt nyitják ki, az újpesti szimpatizánsok a Mildenberger utca felől juthatnak be az arénába.

A két tábort az előírások szerint üres lelátórészekkel különítik el egymástól. A stadion környékén részleges, illetve teljes útlezárásokra lehet számítani, a Megyeri útra 10 órától nem lehet behajtani. Az összecsapást élőben közvetíti az MTV.

Az FTC-t mindössze kétpontos hátránnyal követő MTK Hungária a Győrt látja vendégül, és sikere esetén akár újra az élre kerülhet.

Az alsóházban a kiesés ellen fej fej mellett haladva küzdő Kispest-Honvéd és Békéscsaba egyformán saját közönsége előtt szerepel, vagyis három ponttal gyarapodhat a hullámzó teljesítményt nyújtó soproni, illetve székesfehérvári együttes ellen.