Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Juventus - Real Madrid 3-1 (2-0)
Torinó, Delle Alpi-stadion, 68 ezer néző
vezette: Urs Meier (svájci)
Juve: Buffon - Thuram, Tudor, Montero, Birindelli (Pessotto, 60.) - Tacchinardi, Davids, Zambrotta, Nedved - Del Piero, Trezeguet (Camoranesi, 77.).
Real: Casillas - Salgado, Helguera, Hierro, R. Carlos - F. Conceicao (Ronaldo, 51.), Cambiasso (McManaman, 76.), Figo, Zidane - Raúl, Guti.
gól: Trezeguet (12.), Del Piero (43.), Nedved (73.), illetve Zidane (89.)
sárga lap: Montero (58.), Tacchinardi (64.), Nedved (82.), illetve Conceicao (23.), Salgado (58.), Hierro (75.), Figo (86.)

Képgaléria

A két együttes ellenkező előjelekkel várta a szuperrangadót, hiszen az olaszok szombaton 27. alkalommal diadalmaskodtak a Serie A-ban, míg a spanyolok nem tudtak nyerni a kiesés elől menekülő Recreativo Huelva otthonában (vissza is estek a tabellán a harmadik helyre). Vagyis a bajnok Juventus háza táján teljes volt az öröm, Madridban viszont aggódva várták a visszavágót.

A várakozásoknak megfelelően Ronaldo nem épült fel teljesen a mérkőzésre (a kispadon kezdett), a kisebb sérüléssel bajlódó Figo és Zidane viszont vállalta a játékot. Makelele biztos volt, hogy nem játszik, őt Cambiasso próbálta helyettesíteni. Ami pedig a hazaiakat illeti: visszatért Montero, Tacchinardi és Davids is a kezdőbe, azaz a - mindössze Iulianót és Ferrarát nélkülöző - Juve majdnem a legerősebb összeállításában várta a meccset.