Vágólapra másolva!
Tizenöt hónapnyi munka után lemondott az angol labdarúgó-bajnokság 16. helyén végzett Aston Villa vezetőedzője, Graham Taylor. Az egykori angol szövetségi kapitány irányításával a csapat hatvan találkozót játszott, s mindössze tizenkilenc győzelmet aratott.

Szerdán délben váratlanul bejelentette lemondását Graham Taylor, az Aston Villa vezetőedzője. A Premiership hét végén befejeződött idényében 16. helyen záró birminghami együttes trénere a klubelnökkel, Doug Ellisszel folytatott beszélgetése után döntött úgy, megválik posztjától.

Graham 2002. februárjában érkezett az együtteshez, ám két és fél éves szerződését nem tudta kitölteni. Az évad során többször is összetűzésbe került a játékosokkal, az 5,6 millió fontért szerződtetett török Alpay, illetve a klubrekordot jelentő 9,5 millió fontért érkező chilei Juan Pablo Angel is miatta vált meg az együttestől.

"Ellentétben a látszattal, nem a szerény bajnoki teljesítmény miatt hagyom el a csapatot" - nyilatkozta a szakember, aki 1987 és 1990 között már irányította a Villát, akkori mérlege 142 mérkőzésen 65 győzelem, 35 döntetlen és 42 vereség volt. A mostani másfél év alatt a gárda hatvan mérkőzéséből mindössze 19-et tudott megnyerni, s 14 döntetlen mellett 27-szer vesztesen hagyta el a pályát.

Taylor a '80-as évek elején a Watforddal szerzett magának nevet, ezt követte a már említett első birminghami időszak. Az 1990-es világbajnokságot követően ő váltotta Bobby Robsont az angol szövetségi kapitányi poszton, ám az 1992-es Európa-bajnokság kudarca, majd a soron következő sikertelen vb-selejtezők után búcsúznia kellett munkájától. Ezután a Wolverhampton Wanderers, majd a Watford következett, ahol bejelentette, befejezi az edzősködést. 2001-ben az Aston Villa igazgatótanácsában vállalt munkát, s John Gregory váratlan lemondása után 2002 februárjában vette át a csapat irányítását.