Vágólapra másolva!
A szombati MTK-FTC örökrangadó előtt a ferencvárosi játékosok megkönnyezték egykori barátjuk és játékostársuk, Nagy Norbert elvesztését. A 34 éves, hajdani válogatott futballista egy nappal a derbi előtt, Szombathely közelében autóbaleset áldozata lett.

A Haladás szombati bajnokiját természetesen elhalasztották, míg az MTK-FTC mérkőzésen a vendégek fekete karszalaggal léptek pályára. Külön megható volt, hogy az MTK-t erősítő Zavadszky Gábor is kért a gyászszalagból, egykori Üllői úti társa emlékére. Nagy Norbit kivétel nélkül mindenki kedvelte, s mint kiderült róla, kifejezetten óvatosan vezetett, ezért is érthetetlen, hogy közúton lelte halálát.
A lefújást követően a volt játékostársak így beszéltek hajdani társukról:

Szűcs Lajos: "Három szép évet töltöttünk együtt a Fradiban, bohém, jókedélyű srác volt, és a pályán is mindig odatette magát. Nem akartam elhinni a hírt, bevallom, megsirattam Norbit."

Lipcsei Péter: "A pályán és azon kívül is igazi szívember volt, halálhíre sokkolt. Ráadásul gyakorló apaként belegondoltam, kisfia mennyire hiányolja majd őt, hiszen Márk köztudottan nagyon apás volt. Barátom és volt játékostársam, a jelenleg szintén Szombathelyen szereplő Balogh Tonó elmondta nekem, képtelen a továbbiakban abban a lakásban maradni, amit közösen béreltek Norbival."

Dragóner Attila: "Nem szégyellem, két órán keresztül sírtam és remegtem az idegességtől, amikor meghallottam, mi történt. Már Akasztón, Stadler Józsi bácsi csapatában együtt játszottunk, majd összefutottunk a Fradiban is, ahol gyönyörű éveket töltöttünk el. Remek srác volt, ráadásul óvatosan vezetett: mindig jelezte, ha valaki 120 kilométer fölé próbál menni, ő kiszáll a kocsiból. Egy chilei túrán pedig, amikor a csapattal elmentünk gokartozni még zrikáltuk is, hogy mindenki háromszor lekörözte, ennyire nem szeretett vadul vezetni. Ezért is felfoghatatlan, hogy autóbalesetben lelte a halálát."

Zavadszky Gábor: "Az a minimum, hogy én is kértem a zöldektől fekete karszalagot, elvégre remek viszonyban voltam Norbival. A pályán és a magánéletben is mindig lehetett rá számítani, kifejezetten jószívű srác volt. Borzasztó érzés múlt időben beszélni róla."

Dr. Füzi Ákos: "Noha a Fradiban azonos poszton játszottunk, sohasem volt konfliktus közöttünk, sőt, baráti viszonyba kerültünk. Hihetetlenül elkeserített a halálhíre, máig előttem van, amikor első válogatott meccsén, Eszéken, Horvátország ellen élete első gólját lőtte címeres mezben."

Nagy Norbert neve a Puskás Ferenc-stadion emélkoszlopán az ugyancsak egykori válogatott Simon Tiboréval egy sorban található. Simon egy éve halott, míg hajdani válogatottbeli és ferencvárosi társa május 8-án hunyt el. Nagy Norbit a Haladás és a Ferencváros is saját halottjának tekinti, temetéséről közösen intézkednek.

Bánki József