Vágólapra másolva!
Ahogyan közeledik a szezon vége, egyre több információ lát napvilágot a különböző nyári átigazolásokról. A francia sportnapilap, a L'Equipe a minap például egy Manchester United-AS Monaco-Arsenal hármas kombinációról írt, amely még a Paris Saint-Germiant is érintené.

Arról, hogy a Manchester United le szeretné cserélni az utóbbi időben sokat bizonytalankodó kapusukat, Fabian Barthezt, rengeteget lehetett olvasni az utóbbi időben. A világ- és Európa-bajnok ebben a szezonban korántsem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint az elmúlt években, és a többség elsősorban az ő nyakába varrta, hogy a Vörös Ördögök kiestek a Bajnokok Ligájából a Real Madrid ellen. A kopasz portás a hírek szerint a nyáron biztosan elhagyja Manchestert, és bár több klub (Paris Saint-Germain, Barcelona) is érdeklődik iránta, a L'Equipe szerint Barthez nagy valószínűséggel egykori csapatához, az AS Monacóhoz tér vissza, ahol korábban éveken keresztül védett.

A nagyhercegség csapata jelenleg a harmadik helyen áll a francia bajnokságban, vagyis nagy valószínűséggel elindulhat a Bajnokok Ligájában a következő szezonban, ami még vonzóbbá teheti a visszatérést Barthez számára. A Monaco első számú kapusa jelenleg az olasz Flavio Roma, aki azonban a gall sportújság értesülései szerint a következő szezonban már az Arsenalban fog védeni! Az Ágyúsok már több mint egy éve keresik veterán hálóőrük, David Seaman utódját, így szinte biztosra vehető, hogy Arsene Wenger a nyáron igazol egy kapust. Természetesen rengeteg játékost kapcsolatba hoztak már a londoniakkal (Sebastian Freyen keresztül egészen Rüstü Recberig), ám a L'Equipe úgy tudja, hogy Wenger legszívesebben egykori egyesületének kapusát, azaz Romát szerződtetné le. A 29 esztendős talján kapus nem számít valami nagy névnek, mindössze két éve véd a Monacóban, korábban pedig csak kiscsapatoknál szerepelt hazájában (Venezia, Foggia, Fiurenzuola, Piacenza voltak a klubjai), igaz, a Lazio nevelésének számít.

És hogy mi köze van ehhez a Manchesternek? Nos, a L'Equipe szerint a Vörös Ördögök is kinézték maguknak Romát, ám a francia újság állítása szerint amolyan "gentlamen's agreement"-et kötöttek az Arsenallal: nem állnak a londoniak útjába, és nem licitálják felül a portás vételárát, cserébe viszont az Ágyúsok szabad kezet adnak nekik a PSG brazil támadója, Ronaldinho megszerzéséhez. A brazil cselgépet korábban ugyanis az Arsenallal is hírbe hozták, bár az utóbbi időben inkább a MU-t emlegették vele kapcsolatban. Lehet, hogy a francia lap által felállított hipotézisben van valami, de az elmélet az utolsó láncszemnél megbukni látszik: aki ugyanis ismeri Wenger, illetve Alex Ferguson évek óta tartó vitáját és szópárbaját, az nehezen tudja elképzelni, hogy a két egyesület bármiben is megegyezett volna.