Vágólapra másolva!
Ugyan Szabics Imrét néhány napja menesztette az osztrák labdarúgó-bajnokság ötödik helyén álló Sturm Graz, lehet, a válogatott csatárnak mégsem kell elhagynia a várost. A legfrissebb grazi pletykák szerint a játékos csak egy házzal áll odébb, s ősztől már a Grazer AK együttesét erősíti.

A pletyka persze ettől még pletyka maradt volna, ha mindezt az értesülést nem szellőzteti meg a Kleine Zeitung című grazi napilap, amely feltette a költői kérdést: vajon igaz, hogy Szabics a GAK-ba tart? A lap információi szerint a magyar válogatottban két góllal debütáló csatár a hét végén egy magánvillában titkos megbeszélést folytatott a GAK vezetőivel. A másik grazi csapat menedzsere, Günter Koschak erre csak annyit jegyzett meg: "Tárgyalunk olyan játékosokkal, akinek a nyáron lejár a szerződésük."

A Grazer AK hivatalos (és egyik nem hivatalos) honlapjának fórumán keddi dátumozással új topik nyílt, amelynek fő kérdése szintén az, vajon szerződteti-e a klub Szabicsot. A többség mellette foglal állást, főleg annak tükrében, hogy a klub állítólag felvette a kapcsolatot Ivica Vasticcsal, a Sturmból Japánba szerződött klasszissal, akit viszont nem látnának szívesen a szurkolók a városi riválisnál.

Pincési László