Vágólapra másolva!

"Az első félidőben az történt a pályán, amit mi akartunk" - fogalmazott del Bosque. "Kitűnő támadásokat vezettünk, s akár többgólos vezetést is szerezhettünk volna. Sajnos nem sikerült, s ahogy ez a futballban gyakran megesik, jött a hidegzuhany, másodpercekkel a lefújás előtt kiegyenlítettek a vendégek. A szünet után még jobban lábra kaptak az olaszok, s nagyszerűen küzdöttek. Roberto Carlos remek gólja azonban ismét bennünket juttatott előnyhöz, s a hajrában tovább növelhettük volna a különbséget. Csalódott vagyok, ezzel együtt azt hiszem, még nem dőlt el semmi. Egy biztos: a szerdai visszavágón, Torinóban nagy küzdelem lesz. Két ilyen tudású csapat esetében minden megtörténhet. Természetesen azt remélem, hogy ismét kivágjuk a rezet".

"Játékosaim hittek a sikerben, ennek köszönhető, hogy csupán egygólos hátránnyal várhatjuk a hazai meccset. Szerencsére az első félidő elején átvészeltük a madridi rohamokat, az egyenlítő gól pedig pazar ajándék volt. A második félidőben mi vettük át az irányítást, s akár a vezetést is megszerezhettük volna. Remélem, jövő szerdán feltesszük az i-re a pontot" - értékelt Marcelo Lippi.

Az olasz szakvezető hozzátette, sajnálja, hogy Ronaldo megsérült, s nem játszhatott a szünet után. Még akkor is, ha vele veszélyesebb lett volna a madridi csapat.

Az [origo] véleményt nyilvánító olvasóinak többsége (35,9%) úgy vélekedett a mérkőzés előtt, hogy a BL-ben nem blamálja magát úgy a királyi gárda, mint a hétvégén a Mallorca ellen, míg 34,3 %-uk reménykedett Ronaldóék újabb betlijében.

438 fő, a szavazók 15,9% gondolta úgy, hogy nem valószínű újabb Real-égés, 290-en (10,5%) a Juvétól tették függővé a mérkőzés alakulását, míg 93-an (3,4%) Raúl távol maradását tartották a mérkőzés kulcsmozzanatának.