Vágólapra másolva!
Valahol számított rá, mégis elkeserítette Szabics Imrét, ahogy "elbántak vele" a Sturm Graz vezetői. Az osztrák klub elöljárói ugyanis megharagudtak a csatárra, miszerint engedélyük nélkül lépett pályára a magyar válogatottban, ezért a továbbiakban nem számítanak rá, és az edzéseket sem látogathatja. A csatár hamarosan visszatér Magyarországra.

"Már javában csomagolok, ám mivel 1999 nyara óta élek Grazban, rengeteg adminisztratív teendő vár még rám a napokban" - kezdte Szabics, majd így folytatta: "Terveim szerint a hét végén költözöm haza, s természetesen első utam a szüleimhez, Szegedre vezet majd. Rám is fér majd a pihenés, ugyanakkor szeretnék edzésben is maradni, mivel a válogatottban Eb-selejtezők következnek júniusban."

"A Luxemburg elleni meccs után már számítottam arra, hogy nagy balhé lesz Grazban, sőt a kirúgásom sem lepett meg, mégis rosszul esett a grazi vezetők eljárása velem szemben. Sohasem tagadtam, sokat köszönhetek a Sturmnak, ugyanakkor én is mindent megtettem a csapatért, nem véletlen, hogy edzőnk, Franko Foda a biztos távozásom ellenére is folyamatosan szerepeltetett a csapatban. Az egész ügy mögött az lehet, hogy nem tudják 'kivenni' belőlem azt a pénzt, amit szerettek volna, ezt jelzi, miszerint mindent megbocsátottak volna, ha újabb szerződést írok alá a klubhoz."

"A továbbiakban mindenekelőtt arra koncentrálok, hogy jó erőállapotban legyek, hiszen nagyon szeretnék játszani a válogatottban a lettek elleni júniusi Eb-selejtezőn. Remélem, addig az is eldől, melyik klubban folytatom a pályafutásomat, szerencsére érdeklődőben nincs hiány, viszont alapos megfontolás után szabad csak döntenem."

Bánki József