Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Real Madrid - Juventus 2-1 (1-1)
Santiago Bernabeu-stadion, 80 000 néző
vezette: Terje Hauge (norvég)
Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, R. Carlos - Figo, Makelele, Conceicao, Zidane - Morientes (Solari, 79.), Ronaldo (Portillo, 50.).
Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Iuliano (Pessotto, 46.), Birindelli - Zambrotta, Tudor (Camoranesi, 80.), Conte, Nedved (Di Vaio, 82.) - Trezeguet, Del Piero.
gól: Ronaldo (23.), R. Carlos (73.), illetve Trezeguet (45.)
sárga lap: Birindelli (28.), Iuliano (30.), Zambrotta (35.), Conte (57.), Ferrara (79.)

Első félidő

Vicente Del Bosque úgy döntött, hogy nem Guti, hanem a közönségkedvenc Morientes lesz Ronaldo ékpárja - Raúl ugyanis, bár vakbélműtéte után már lábadozik, nem épült fel a BL-elődöntőre.

A meccs elején a Real Madrid kezdett jobban, előbb Roby Carlos lőtt kapu mellé 20 méterről, majd a balbekk Ronaldót indította, ám az aranylabdás csatár Buffon kezébe lőtt.

A 8. percben Trezeguet lőhetett kapura nyolc méterről, a jobbösszekötő helyéről, lövése azonban elkerülte Casillas kapuját. Hat perccel később veszélyes szögből végezhettek el szabadrúgást a hazaiak: az egykori Juve-sztár Zidane mesterien ellőtt, a kapu jobb oldalába tartó szabadrúgását azonban Buffon kivédte.

Az olasz kapus a 23. percben viszont már nem háríthatott: Figo szép szöktetése után Ronaldo a Juve-védők által szorongatott, s a földön fekvő Morientesszel kényszerítőzött, a visszakapott labdát bevezette a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről Buffon mellett a bal sarokba gurított (1-0).

Két perccel később a Zebrák talán legjobb formában lévő játékosa, a Nedved próbálkozott: Del Piero keresztlabdája után a cseh középpályás egy lövőcsel után jobbal tüzelt, Casillas azonban rajta volt a labdán.

Ezután majd' húsz percet várniuk kellett a nézőknek a következő helyzetig, a 44. minutumban Ronaldo Morientest hozta játékba a tizenhatos előterében, a spanyol csatár azonban Buffon kapuja fölé lőtt.

A félidő utolsó percében elcsendesedett a Bernabeu, ugyanis ekkor roppant értékes gólt szerzett az első 44 minutumban egyébként zsengén mozgó Trezeguet: Del Piero 14 méteres lövését Salgado blokkolta, a labda azonban a francia támadóhoz került, aki közelről bekotorta a labdát a spanyolok kapujába (1-1).

Második félidő

Az 53. percben Figo lőtt 20 méterről fölé, tíz perccel később Del Piero szögletét Zambrotta fejelte fölé.

A 68. percben Tudor beadását Del Piero nehéz pozícióból, 12 méterről fejelte a jobb kapufa mellé. Egy percre rá Roberto Carlos a balösszekötő helyéről élesen lőtt keresztbe Buffon kapuja előtt, Zidane és Portillo is lemaradt a talán kapura szánt lövésről.

A 73. percben "visszaszerezte" a vezetést a Real: Roberto Carlos a tizenhatos bal sarkáról a kapu bal alsó sarkába bombázott - az már más kérdés, hogy a partjelző lest jelzett (ugyanis négy madridi is a Juventus védelme mögött helyezkedett el), a bíró azonban megadta a találatot (2-1).

Az utolsó percben Figo pompás cselekkel játszotta tisztára magát a tizenhatos jobb sarkánál, majd ballal lőtt, Buffon szép vetődéssel hárított.

Az első félidőt végigtámadta a spanyol együttes, sok helyzete volt, és akár több gólt is szerezhetett volna, ám a szünet előtt egy szerencsés találattal kiegyenlített a torinói csapat. Fordulás után maradt a hazai mezőnyfölény, de a fegyelmezetten védekező olaszok rendre megállították az akciókat. Végül Roberto Carlos góljával nyertek a spanyolok.

A Milan-Inter olasz házi elődöntőt szerdán rendezik.