Vágólapra másolva!
A Ferencváros nyerte a labdarúgó Magyar Kupát, miután a Puskás Ferenc-stadionban rendezett döntőben Tököli két góljával 2-1-re legyőzte a Debrecent. A zöld-fehérek történetük 19. kupasikerüket aratták.

Labdarúgó Magyar Kupa, döntő:
Debreceni VSC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Puskás Ferenc-stadion, 12 ezer néző
vezette: Megyebíró
Debrecen: Tomic - Bernáth (Bajzát, 82), Flavio Pim, Éger, Szekeres - Dombi (Belényesi, 65.), Sándor T., Habi, Vincze G. - Kiss Z., Ilie.
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Vukmir - Kriston, Kapic (Zováth, 50.), Lipcsei, Keller - Gera (Penksa, 91.), Tököli (Jovic), Leandro.
gól: Szűcs (43., öngól), illetve Tököli (68., 78.)
sárga lap: Dragóner (11.), Kriston (19.), illetve Vincze (12.), Kiss Z. (47.), Bernáth (64.) Sándor (85.)

Az 1910 óta tartó sorozatban a zöld-fehérek - keddig - 18 alkalommal, 2003 előtt legutóbb 1995-ben a Vác legyőzésével hódították el a trófeát, míg a DVSC 1999-ben Vácott a Tatabánya, 2000-ben pedig az Üllői úton a Videoton ellen nyert a fináléban.

Az MLSZ vezetőségének döntése értelmében a mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a szövetség szombaton elhunyt biztonsági igazgatója, Lasz György emlékére. A védelmi tudományok doktora és cége, az In-Kal Security hosszú évek óta segítette az MLSZ-t a találkozók szervezésében. A nyugalmazott rendőrezredes hatalmas tapasztalattal rendelkezett a futballmérkőzések lebonyolításában. A tragikus hirtelenséggel elhunyt Lasz György 56 éves volt.

A felvezető "matinén" a Szár nyerte a Szabad Föld-kupát, a Fejér megyében vitézkedő társaság 3-1-re verte az Enesét (Győr-Moson-Sopron). A Szabad Föld című lap által alapított kupa döntőjét 39. alkalommal rendezték meg, a Magyar Kupában legtovább jutott, az amatőr bajnokságok valamelyikében induló csapatok szerepelhettek a sorozatban.

A meccs előtt "természetesen" volt rendbontás is: Fradi-szurkolók kövekkel dobálták meg a debreceni drukkerek buszait, a járművek ablakai közül több is betört. A találkozót követően pedig kiderült: összesen hét személyt állított elő a rendőrség. Négy férfi és egy nő ellen garázdaság, valamint rongálásalapos gyanúja miatt indul eljárás, ők valamennyien a "buszdobálás" aktív részesei voltak, további két férfi garázdaság vétsége miatt felel majd tetteiért. A BRFK sajtóügyelete az MTI-nek még elmondta: a találkozó után rendőri intézkedésre nem került sor.

Csak eztán kezdődött a nagy derbi...