Vágólapra másolva!
A hét végi, Békéscsaba elleni bajnoki előtt a ZTE szurkolói a távozó vezetőedző, Bozsik Péter mellett és a vezetők ellen tüntettek a lelátón. Mint közismert, a tavalyi bajnokcsapat elöljárói úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg Bozsik nyáron lejáró szerződését, ám hogy a Zete vezetősége mennyire nem volt egységes ez ügyben, jelzi: ezek után Nagy Ferenc - akinek hatalmas szerepe van a tavaly bajnokságot nyert keret összeverbuválásában - beadta lemondását, a grémium azonban azt nem fogadta el.

Bozsik Péter így reagált a zalai drukkerek szimpátiatüntetésére: "Nagyon jólesett a szurkolók szeretete, s csak azért nem lepett meg annyira, mert korábban egy felmérés alapján a ZTE-hívek 82 százaléka voksolt a maradásom mellett. Persze, mindez már semmit sem változtat a tényen, hogy júniusban összecsomagolunk a családdal, vagyis hazatérünk. Ettől függetlenül gyönyörű két évet töltöttem el Zalaegerszegen, s mindig szeretettel gondolok majd vissza a ZTE-re. Ráadásul, mivel 42 évesen fiatal edzőnek számítok, nem elképzelhetetlen, hogy egyszer még visszatérek a zalai kispadra."

"A jövő útja kifürkészhetetlenek, egy tréneré még inkább. Nem véletlenül mondják szűkebb berkekben, egy edző vastagabb, kétkötetes könyvbe ne kezdjen bele, továbbá havi bérletet és téli gumit is kockázatos vásárolnia, mert megeshet, nem lesz egyikre sem szüksége. Hiába, ilyen egy szakvezető élete, én viszont sohasem bánom meg, hogy a Zetéhez szerződtem, hiszen edzői pályafutásom legszebb periódusát élhettem meg, többek között a bajnoki címmel, valamint a Manchester United legyőzésével."

Bánki József