Vágólapra másolva!
A Csehország elleni múlt heti, 5-1-es győzelemmel véget ért barátságos mérkőzés után Róth Antal boldogan, mégis visszafogottan fogadta a gratulációkat. Az U21-es válogatott szövetségi edzője nagyra értékelte a két évvel fiatalabb korosztályú és a világbajnokságra a mienkkel ellentétben kijutott csehek elleni fölényes sikert, de a jövőt illetően csak óvatosan optimista.

- Korábban Gyepes, legutóbb pedig Szabics került fel az olimpiai együttesből az A válogatotthoz. Ön szerint kik követhetik csapatából az említetteket?
- Ez mindenképpen Gellei Imre szövetségi kapitány kompetenciájába tartozik. Természetesen mindannyian örülünk, ha Gyepeshez és Szabicshoz hasonlóan mások is bemutatkozhatnának az A válogatottban, ám legalább akkora gondot is okozna néhány játékos kiesése. Mindenki előtt adott a lehetőség a feljebb kerülésre, a jelenlegi csapatunkból idővel Czvitkovics Péter, Buzsáky Ákos, Németh Norbert, Bodor Boldizsár is követheti Gyepeséket. Persze ehhez addig is elsősorban az olimpiai csapatban kell bizonyítaniuk.

- Egyetért azzal a megállapítással, hogy továbbra is a védelemmel akad a legtöbb gondja?
- Teljes mértékben, hiszen ebben a sorban több olyan játékosunk van, akik nem szerepelnek rendszeresen a klubjukban. Ezért is változik olyan gyakran a védelem összetétele, jóllehet, ebben a sérülések is közrejátszanak.

- A legutóbbi két meccs alapján azonban, úgy tűnik, sokra hívatott társaságot hozott össze.
- Elégedett voltam a svédek elleni Eb-selejtezőn, valamint a csehek elleni 90 perc során látottakkal. Ezzel együtt sokat kell még dolgoznunk a szép eredményekért, s ez ügyben lényeges, hogy minél többet tudjunk együtt gyakorolni.

Bánki József