Vágólapra másolva!
A múlt szerdai, Megyeri úton rendezett Magyarország-Luxemburg barátságos válogatott mérkőzés hőse, Szabics Imre nehéz napokat él át klubjában, az osztrák Sturm Grazban. A stájer egyesület vezetői ugyanis neheztelnek a korábban sérüléssel bajlódó csatár magyarországi pályára lépése miatt, no meg azért is, mert elhagyja a klubot a nyáron.

- Hogyan fogadták Grazban a válogatott mérkőzése után?
- A szurkolók és a társak örültek, majd gratuláltak, a vezetők viszont haragudtak rám. A válogatott meccs előtt ugyanis máfél hétig térdsérüléssel bajlódtam, ezért három bajnokit is kihagytam, így a grazi vezetők azt szerették volna, ha nem lépek pályára a Megyeri úton. Mivel azonban teljesen rendbe jött a sérülésem, ráadásul gyerekkori álmom vált valóra, örültem Gellei Imre szövetségi kapitány bizalmának. Aztán Grazban a Salzburg elleni bajnokin a bővebb keretbe sem kerültem be, sőt, az öltözőbe sem engedtek le. Nem kétséges, a Sturm vezetői újabb szerződést akarnak aláíratni velem, ezt nem is titkolták, és nyilván az is bosszantotta őket, hogy a válogatottban lőtt két gólom növelte a piaci értékemet.

- Ez most különösen jól jött önnek, mivel ha jól tudom, mégsem a Nürnberg lesz a következő klubja.
- Valóban így van, hiszen a német egyesülettel kötött szerződésemben akad két pont, ami alapján az semmissé válhat. Az egyik az edző, Klaus Augenthaler személye, ő ugyanis jól ismert az osztrák bajnokságból, ezért ragaszkodott hozzám, ám kikötöttük, ha időközben menesztik, én sem szerződöm Nürnbergbe. Múlt héten elküldték a trénert, így eleve eldőlt az ügy végkimenetele, de a másik pont szerint, amennyiben kiesik a Bundesliga I-ből a Nürnberg, akkor se kell hozzájuk igazolnom. Szerencsére van több ajánlatom, így kapkodásra nincs okom.

Bánki József