Vágólapra másolva!
Siófokon parádés teljesítménnyel bizonyítják, komolyan gondolták téli fogadalmukat: Csank János vezetőedző és játékosai nemcsak hogy kevesebb pénzért is kitartottak a komoly anyagi gondokkal küszködő balatoni klub mellett, de a rájátszás első körében egyedüliként maradtak veretlenek. Csank János, akit a ZTE, az Újpest és a Videoton is szívesen szerződtetne, a következőkkel indokolta csapata remeklését.

"Kisebb-nagyobb csúszásokkal, de rendre megkapjuk a fizetésünket, a lényeg azonban, hogy tartjuk magunkat a téli döntésünkhöz, nyárig együtt maradunk" - mondta Csank János. "Az egyéni és a csapatérdek is ezt kívánta, ugyanis a játékosokkal együtt csak így tudunk pénzhez jutni, és persze erkölcsi szempontok is alaposan befolyásolták elhatározásunkat. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy remek sportemberekkel, jó futballsitákkal vagyok körülvéve, s bár a pénzügyi problémák miatt esetünkben kőkemény profizmusról nem beszélhetünk, az öltözőben ideális a hangulat, nincsenek fegyelmezetlenségek. A rájátszás előtt a fiúkkal kitaláltuk, hogy kuparendszerben gondolkodunk, vagyis az első meccs eredményéhez hozzáadjuk a visszavágót, s annak eredménye kell, hogy pozitív legyen. Eddig nem panaszkodhatunk, megvertük a Fradit és az MTK-t, Újpesten, Debrecenben és Győrben pedig döntetlenre végeztünk, azaz, reális 'továbbjutási' esélyeink vannak."

Az esetleges dobogós helyezésről a balatoni tréner így beszélt: "A jó szereplésünk ellenére lehet, hogy fura amit mondok, de már ott liheghetnénk a Debrecen nyakán, ha korábban nem hullajtunk el sok pontot. A Győr ellen például hatot, Debrecenben kettőt, az MTK ellen négyet vesztettünk, s a szombati győri fellépésen talán én is túl nagy terhet raktam a futballisták vállára, amikor kulcsmeccsnek neveztem a találkozót. Úgy érzem, most már nehezen érhetünk oda a dobogóra, mégis büszkék lehetünk a szereplésünkre."

Más klubok érdeklődéséről, a sok ajánlatról Csank ezt mondta: "Ez is erősíti bennem, hogy érdemes jól dolgozni, akarni a sikert, és mindent megtenni a játékosokért. Jóllehet, az egyik újságíró epésen megélhetési edzőnek titulált, ám vállalom ezt, mivel ez a szakmám, ehhez értek, ebből élek, amit talán nem is kell szégyellnem."

Bánki József