Vágólapra másolva!
Május 28-án a Megyeri úti stadionban rendezik meg három egykori újpesti labdarúgó, Véber György, Szlezák Zoltán és Medgyesi László búcsúmérkőzését.

Véber a REAC-ban, Szlezák az ugyancsak másodosztályú Fót együttesében még aktívan futballozik, Medgyesi László viszont a tavalyi Bajzát Péter által okozott térdsérüléséből nem tudott teljesen felépülni, így kénytelen volt felhagyni a hivatásos labdarúgással. A három közkedvelt lila-fehér játékos búcsúztatására szerevezett program 17. órakor gyerekfutballal kezdődik a Megyeri úti stadionban, majd a Véberék által összeállított együttes lép pályára a jelenlegi Újpest ellen.

"Mind a hárman legjobb barátainkat és legkedvesebb játékostársainkat hívtuk meg, jóllehet, különböző okokból nem mindenki tud jelen lenni az eseményen" - mondta Véber György. "Számunkra pedig egyben lesz felemelő és fájdalmas ez a 90 perc, hiszen imádtunk futballozni, ám ez lassan végérvényesen a múltunkká válik. Csapatunkban zömében egykori újpesteik lépnek pályára, a kapuban például Brockhauser István, a lilák jelenlegi kapusedzője áll majd, tovább Bíró Szabolcs, akivel a REAC-ban is együtt játszom még. A védelemben Herédi Attila, Aczél Zoltán, Urbán Flórián, Tomka János, illetve természetesen Szlezák Zoli és Medgyesi Laci szerepel, míg a középpályán Détári Lajos, Dubecz János, Jenei Sándor, Borgulya István és jómagam próbálkozunk jókedvre deríteni a nézőket. A csatársorban pedig számítunk Goran Kopunovics, Wukovics László, s mindenekelőtt sokunk hajdani nagy bálványa, Törőcsik András játékára is. Az eseményre egységesen 500 forintba kerülnek a belépők, de ennél is fontosabb, hogy a nézők jól érezzék magukat a lelátón, mi pedig jó hangulatban, barátsággal mondhassunk búcsút újpesti karrierünknek."

Bánki József