Vágólapra másolva!
Súlyos vereséget szenvedett a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a vendég Real Mallorcától. A Real Sociedad viszont 1-0-ra győzött a vendég Sevilla ellen, így a két királyi csapat között már csak egy pont a különbség. 

Úgy indult a meccs, hogy a listavezető könnyedén eldöntheti a három pont sorsát: az első tíz percben hazai örömfocit láthatott a közönség, majd érkezett Ronaldo és pályafutása 402. mérkőzésén megszerezte 300. gólját. (A brazil csatár a Cruzeiróban 57-szer, a PSV Eindhovenben 52-szer, az FC Barcelonában 47-szer, az Internazionaléban 65-ször, a Real Madridban pedig eddig 23-szor talált be a kapuba. A brazil válogatottban 54, Világválogatottban 2 gólt szerzett.) Ezután viszont abba a hibába esett a BL-elődöntőre készülő Madrid, hogy elhitte, innentől már az is elég, ha pályán a marad a kilencven perc végéig. Csakhogy a Mallorca nem így gondolta, és a második félidőben 22 perc alatt négy gólt pakolt Casillas kapujába.

Az első félidő után teljesen elalvó hazaiak képtelenek voltak felpörgetni a támadójátékukat, a védelmük pedig egyenesen katasztrófális teljesítményt nyújtott - Roberto Carlosból előbb Eto'o csinált bolondot, majd önmaga vette be saját kapuját, Hierro ólomlábakon, Helguera és Salgado pedig megszeppent ifiként focizott -, habár a Mallorca a szerencsével sem állt hadilábon, hiszen az öt gólt mindössze hat próbálkozásból érte el, amivel a Bernabeu-stadion történetének legnagyobb bajnoki vereségét mérte a Madridra.

A másik szombati mérkőzésen a Real Sociedad a Sevilla ellen élt a lehetőséggel, és egy pontra megközelítette a Madridot, vasárnap este a Deportivo pedig ugyanezt teheti a Recreativo ellen.

Eredmény, 32. forduló:
Real Madrid - Real Mallorca 1-5 (1-0)
gól:
Ronaldo (10.), illetve Pandiani (47.), Ortega (51.), Eto'o (62.), Roberto Carlos (69.-öngól), Carlos (92.).

Real Sociedad - Sevilla 1-0 (1-0)
gól: Xabi Alonso (31.)
kiállítva: Alfaro (90., Sevilla)