Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere - bár skót, hiszen Glasgow-ban született - az angol hidegvér megtestesítője. Vasárnap ugyanis nem fogja nézni a nagy vetélytárs Arsenal Leeds elleni bajnoki mérkőzését, hiszen abban az időpontban unokája születésnapi ünnepségén vesz részt.

"Nem hiszem, hogy egy ilyen esemény indokolttá tenné egy ilyen családi ünnepség megbolygatását" - jelentette ki Ferguson, akit a minap választottak meg a Premiership legjobb edzőjének április hónapban. (Ruud van Nistelrooy pedig április legjobb játékosa lett, a mester tizennegyedszer, a holland center harmadszor érdemelte ki ezt az elismerést.)

A MU szombaton a Charlton Athletic csapatát fogadja az Old Traffordon, míg a jelenleg öt pont hátrányban lévő Arsenal - amelynek viszont három mérkőzése van hátra, szemben a Manchester két meccsével - vasárnap a Leeds Uniteddel találkozik a Highburyben. Ez utóbbi találkozót időpontja esik egybe Sir Alex unokájának szülinapi bulijával.

Ferguson sohasem idegesítette magát fölöslegesen. Ma már legendaszámba megy, hogy amikor 1993-ban első bajnoki címét szerezte a Uniteddel, éppen fiával, Jasonnel golfozott, ahelyett, hogy a televízión követte volna a riválisok mérkőzéseit.

Sir Alex 11 év alatt nyolcadszor lehet bajnok abban az esetben, ha szombaton megverik a Charltont, az Arsenal viszont nem győz a Leeds ellen.

Ch. Gáll András