Vágólapra másolva!
A hétvégén eldőlhet az angol és az olasz labdarúgó bajnoki cím sorsa is: előbbire a Manchester United, utóbbira a Juventus pályázik jó eséllyel.

A MU behozhatatlan előnyre tesz szert legnagyobb riválisával, az Arsenallal szemben, ha szombaton hazai pályán legyőzi a Charltont, míg a londoniak vasárnap otthon nem tudnak nyerni a kiesés ellen küzdő Leeds ellen. Sir Alex Ferguson együttesének ez lenne a 15. bajnoki diadala, ráadásul az elmúlt 11 évben nyolcadszor végezne a tabella élén, amellyel beállítaná a Liverpool 1976 és 1986 közötti rekordját.

Olaszországban négy fordulóval a Serie A vége előtt a Juventus nyolc ponttal előzi meg az Internazionalét, így a torinóiak győzelme és a milánóiak pontvesztése esetén eldőlne a scudetto sorsa. A Juventus szombaton a Lazio otthonába látogat, míg az Inter az Atalanta ellen lép pályára idegenben. Ha kedvezően alakulnak az eredmények számukra, a Zebrák 27-edszer lehetnek olasz bajnokok.

Többhónapos pihenőre kényszerül Gary Neville, a bajnoki címért küzdő Manchester United labdarúgója. A kitűnő hátvédnek jó ideje fájt a bal lába, ezért csütörtökön megműtötték. "Két vagy három hónapig nem számíthatunk rá. Csak a következő idényt megelőző felkészülésbe kapcsolódik majd be" - áll a klub közleményében.

Gary Neville-t a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő két utolsó bajnokin testvére, Phil vagy Wes Brown helyettesíti. A válogatott játékos kihagyja a szlovákok elleni június 11-ei Európa-bajnoki selejtezőt is.

Gary Neville lemásolta Beckham sérülését/sport/focivilag/20020425gary.html