Vágólapra másolva!
Szerdán pont került Lipcsei Péter ügyére. A Ferencváros csapatkapitányával december óta tárgyaltak a zöld-fehér klub vezetői nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról, aminek eredményeképpen a 31 éves futballista további két évre írt alá az Üllői úton.

Lipcsei - portói és salzburgi kitérővel - immáron 13 éve a Ferencváros játékosa, s bár a télen neves, élvonalbeli portugál egyesület is invitálta, mégis úgy döntött, marad a zöldeknél.

A ferencvárosi vezetők erőfeszítése azért is tekinthető eredményesnek, mivel Lipcseinek - Dragóner Attilával együtt - nyáron lejár a szerződése, s ilyen esetekben a menedzserek és az érdeklődő klubok képviselői is azt ajánlják a labdarúgóknak, ne hosszabbítsanak, így iktatva ki az eladó egyesületeket a tranzakcióból, ezáltal pedig csak a játékosoknak kell fizetniük komolyabb összegeket.

Újabb domainneveket védetett le a Fradi/sport/magyarfoci/20030219ujabb2.htmlAz MTK és a Fradi elődön-tős a Magyar Kupában/sport/magyarfoci/20030304azmtk.html

A csapatkapitány megtartása mellett az is nagy örömet okozott a klubnál, hogy újabb támogató, a Renault Baumgartner is segíti a zöldeket a jövőben. A szurkolók pedig csütörtöktől a 100 százalék Fradi című hetilapot is a kezükbe vehetik, amely a klub összes szakosztályáról beszámol 24 oldalon.

Visszatérve a labdarúgókra, a nyáron lejáró szerződésű játékosok közül még Dragóner, Jovic és Kriston ügye lezáratlan. Közülük Dragónernek több kecsegtető külföldi ajánlata van, így elképzelhető, hogy a következő szezonra középhátvéd után kell nézniük a klub elöljáróinak. Kriston és Jovic esetében pedig zajlanak a tárgyalások, elképzelhető, hogy mindketten maradnak, ám nem kizárt az sem, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb lehetőséghez jutó s jelenleg sérült szerb támadó a távozás mellett dönt.

Bánki József