Vágólapra másolva!
A Real Madrid Ronaldo három és Raúl két góljával 5-1-re nyert az Alavés otthonában, a kiesés ellen küzdő Espanyol hazai pályán simán győzött a Mallorca ellen, a sereghajtó Recreativo pedig nagy meglepetésre 3-2-re verte idegenben az Athletic Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

A Primera Division egyik biztos kiesőjelöltjének számító Recreativo a szünetben már három nullra is vezetett Bilbaóban, ehhez képest végül éppen hogy megszerezte ötödik győzelmét a szezonban.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030301aprimera.htmlEredmények, menetrend/sport/focivilag/20020830primera.html

Hamar belőtte első gólját, s ezzel lényegében eldöntötte a mérkőzést a Real Madrid az Alavés otthonában. A 12. percben Ronaldo mutatott be három biciklicselt a balösszekötő helyén, majd ballal a hosszú sarokba lőtte idei tizenegyedik bajnoki gólját. Innentől nem volt nehéz dolga a Realnak, amely vissza is vett a tempóból rendesen, ennek ellenére növelte előnyét: a 36. percben egy kapushibát kihasználva Raúl - miután nem sokkal előtte a kapu torkából fölébombázott - az ötösről kotorta a hálóba a labdát. A támadónak ez volt a 207. gólja a Real Madrid színeiben, s ezzel - Hugo Sánchhezt befogva - feljött a harmadik helyre a királyi gárda gólszerzőinek öröklistáján.

A szünet után Ronaldo lőtt két hasonló gólt, mint az első félidőben, Raúl is megcsókolhatta még egyszer a gyűrűjét, s a hazaiaknak is futotta még egy becsületgólra, így alakult ki az 1-5-ös végeredmény.

Primera Division, 24. forduló:
Espanyol - Mallorca 2-0 (2-0)
gól: Tamudo (31.), Garcia (45.)

Alavés - Real Madrid 1-5 (0-2)
gól: Alonso (76.), illetve Ronaldo (12., 66., 77.), Raúl (36., 82.)

Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 2-3 (0-3)
gól: Del Horno (58.), Ezquerro (76.), illetve Benitez (6.), Romero (12.), Xicso (19.)