Vágólapra másolva!
A magyar játékosokat foglalkoztató UEFA-kupa csapatok közül a portugál Porto, Buzsáky Ákos együttese várhatja a legnyugodtabban a nyolcaddöntő visszavágóit, miután az első találkozón 6-1-re verte a Denizlisport, Kabát Péter csapatát. A Hertha a Boavista otthonában egygólos előnnyel rajtol.

A magyar érdekeltségű csapatok közül Buzsáky Ákos klubja, az FC Porto várja a legjobb, szinte százszázalékos eséllyel a második találkozót. A portugál együttes a múlt héten, hazai pályán 6-1-re kiütötte a Kabát Pétert is foglalkoztató Denizlisport, így nyugodtan utazhatott Törökországba. Könnyen elképzelhető, hogy a vendégeknél európai kupameccsen is bemutatkozhat az MTK korábbi középpályása, aki a múlt heti bajnokin már kapott néhány perces lehetőséget.

A Milan és a Manchester már negyeddöntős a BL-ben/sport/focivilag/bl/20030225blnegyeddontos.htmlKi nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50157

Király Gábor és Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 3-2-re győzte le Berlinben a második számú portói gárdát, így egyáltalán nem mehet biztosra a Boavista ellen. A németek a hétvégi bajnokin nem villogtak az Arminia Bielefelddel szemben (0-0), így össze kell szedniük magukat a továbbjutáshoz.

A visszavágók közül a krakkói összecsapás ígéri a legnagyobb izgalmakat, mert a végső sikerre is esélyesnek tartott Lazio múlt csütörtökön Rómában csak 3-3-at játszott a Wislával. A hetek óta Franciaországban készülő lengyelek a korábbi fordulókban az AC Parmát és a Schalke 04-et is elbúcsúztatták, s most újabb bravúrra készülnek.

A csütörtöki program (zárójelben az 1. mérkőzés eredménye):
Besiktas (török) - Slavia Praha (cseh) 18.30 - (0-1)
AEK Athén (görög) - Malága (spanyol) 19.00 - (0-0)
VfB Stuttgart (német) - Celtic (skót) 19.30 - (1-3)
Denizlispor (török) - FC Porto (portugál) 20.00 - (1-6)
Anderlecht (belga) - Panathinaikosz (görög) 20.30 - (0-3)
Wisla Kraków (lengyel) - Lazio (olasz) 21.00 - (3-3)
FC Liverpool (angol) - Auxerre (francia) 21.05 - (1-0)
Boavista (portugál) - Hertha BSC (német) 21.30 - (2-3)

A negyeddöntő párosítása (március 13-án és 20-án):
az AEK-Malága párharc győztese - a Boavista-Hertha párharc győztese
a Besiktas-Slavia párharc győztese - a Wisla-Lazio párharc győztese
a Stuttgart-Celtic párharc győztese - a Liverpool-Auxerre párharc győztese
a Denizlispor-Porto párharc győztese - az Anderlecht-Panathinaikosz párharc győztese