Vágólapra másolva!
A híresztelésekkel ellentétben Gerard Houllier, a Liverpool labdarúgó-csapatának francia menedzsere mégsem válik meg attól a klubtól, amelyet négy éve szolgál. A Daily Star című angol bulvárlap szerint Houllier hamarosan a Monaco szakmai igazgatója lesz, ám hétfőn a francia válogatott egykori szövetségi kapitánya azt mondta: esze ágában sincs távozni az Anfield Roadról.

A közelmúltban Albert monacói herceg megtekintette a Liverpool-Arsenal bajnoki mérkőzést, s akkor beszélt Houllier-vel. "Hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekel a Monaco. Remek csapat, nagy hagyományokkal" - mondta a Liverpool szakvezetője. "Albert herceget is jól ismerem, s tetszenek az általa felvázolt, nagyratörő tervek a csapatnál." Annál a csapatnál, amelynek jelenleg Didier Deschamps az edzője. "Didier-t képzelem el a jövőben is az edzői poszton" - folytatta Houllier.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030222apremiership.html

Ez jelent meg vasárnap, hétfőn azonban a menedzser visszakozott: "Hosszú távon képzelem el a jövőmet Liverpoolban" - mondta. "Az tény, hogy találkoztam a herceggel az Arsenal elleni mérkőzés után, de Albert nemcsak nekem jó barátom, hanem Arsene Wengernek, az Ágyúsok menedzserének is. Pusztán társasági jellege volt a látogatásának. Tegyük tisztába a kérdést: nem tárgyalok a Monacóval, és nem is akarok tárgyalni a klub illetékeseivel a belátható jövőben. Hosszú távra szerződtem Liverpoolba."

Természetesen az a tény is hihetővé tette a lapokban megjelenteket, hogy Houllier-nek és a Liverpoolnak nemigen megy mostanában: legutóbbi 16 ligameccséből csak kettőt nyert meg a gárda, a hetedik helyen áll a Premiershipben, erősen leszakadva nemcsak az éllovas Arsenaltól, hanem a BL-re jogosító helyektől is.

Ch. Gáll András