Vágólapra másolva!

A C csoport kedden a Dortmund - a "szokásos" időben, azaz 20.45-kor - a Real Madridot, a Lokomotiv Moszkva pedig - 18 órakor - a Milant fogadja. A háromszor 1-0-s győzelmet arató Milan esélyesként lép pályára Moszkvában, s győzelem esetén, függetlenül a hátralévő két forduló eredményeitől, negyeddöntős lesz. Sőt, már a döntetlen is elég lenne ehhez Inzaghiéknak, ha a másik találkozón kikapnak a hazaiak.

A Real edzője megbocsá-tott Morientesnek/sport/focivilag/20030221areal.html

A Dortmund számára létfontosságú a Real Madrid elleni siker, mert annak elmaradása esetén gyakorlatilag lemondhat a folytatásról. A németek elsősorban a hazai környezet által biztosított lélektani előnyben bízhatnak, mert játéktudásban nem veszik fel a versenyt címvédő vendégeikkel. Ráadásul formájuk sem ad okot az optimizmusra, szombaton a Schalke elleni 2-2-es bajnokin csak a második félidőben, 0-2 után játszott jól Matthias Sammer csapata. Figyelmeztető, hogy a kapus Jens Lehmann azért kapott második sárgája után piros lapot, mert vitába keveredett csapattársával, a brazil Marcio Amorosóval, s ez azt mutatja, nincs egység soraikban. A Real Madrid a világ összes pályáján győzelmi reményekkel várhatja a kezdést, s most sincs ez másképp.

Csoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlSMS-ben a meccsekről/o-mobil/hirek/20021206smsben.htmlKi nyeri a BL-t?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183

A D csoportban Juventus-Manchester United és Deportivo-Basel meccsek lesznek, szintén kedden. A csoportrangadó Juve-MU derbi tétje a vártnál kisebb, de azért nem elhanyagolható. A vendégek már egy plusz ponttal is bekerülnek a negyeddöntőbe, de valószínű, hogy az elmúlt hetekben - igaz csak hazai ellenfelekkel szemben - többször botló együttes a győzelmet tartja szem előtt. A presztízs ugyanis roppant fontos mindkét klub számára, ez még a múlt heti szigetországi találkozón is így volt. Pedig Marcello Lippi csapatát influenzajárvány tizedelte meg, a pályára lépők mégis mindent megtettek a sikerért, azonban a helytállás mindössze egy tisztes, 2-1-es vereséghez volt elég.

A Deportivónak mindenképpen nyernie kell hazai pályán ahhoz, hogy esélye maradjon a továbbjutásra. Nem lesz könnyű dolga Tristánéknak, ugyanis a Basel az idei sorozatban már többször megmutatta oroszlánkörmeit, múlt héten le is győzte a spanyol sztárgárdát a svájci kiscsapat.