Vágólapra másolva!
Werner Hackmann, a Német Labdarúgó Liga (DFL) ügyvezető igazgatója szerint nem kizárható, hogy a német profifutballt irányító testület mégiscsak bepereli a Bayern Münchent. A héten derült ki, hogy a bajor klubnak titkos reklámszerződése volt a közelmúltban csődbe jutott Kirch médiacsoporttal - nem kevesebb, mint 21,47 millió euró értékben.

"Ha a DFL menedzsmentje úgy látja, hogy szankciókat kell hozni a Bayernnel szemben, a München vezetői viszont mindezt szükségtelennek tartják, akkor nincs más út, mint a bírósági" - jelentette ki Hackmann a Welt an Sonntagnak adott interjúban.

A DFL-nek kell eldöntenie, hogy az a bizonyos 21,47 millió euró, amit a ligán keresztül központilag elosztott pénzen felül kapott a legerősebb német klub - titkos szerződés keretében -, sérti-e a szabályokat. Ha igen, akkor jön a per.

Franz Beckenbauer, a Bayern felügyelőbizottságának elnöke - aki egyes hírek szerint maga is 18 millió márkát (mintegy 10 millió eurót) kapott a Kirchtől, ugyancsak titkos, de általa cáfolt szerződés keretében - semmi kivetnivalót nem lát a különszerződés meglétében. "Nincs ebben semmi törvényellenes" - hangoztatja Kaiser Franz.

Matthäus pert indít a Bayern ellen/sport/focivilag/20030219matthus.htmlBrémában nyert a Cottbus/sport/focivilag/20030222bremaban.html

Beckenbauer, aki 1999 decemberében, a titkos szerződés aláírásakor a klub elnöke volt, a szombati Bildben is nyilatkozott: "Az igaz, hogy nem kellett volna eltitkolnunk a kontraktust, lehettünk volna nyíltabbak is. De azt nem értem, miért kellene visszafizetnünk a ligának a 21 millió eurót. A liga egy árva pfenniget sem veszített miattunk, a Kirch nem fizetett volna a többi klubnak és a ligának, mert a médiacsoportnak kifejezetten a Bayern meccseire volt szüksége."

A szerződésnek 2005-ig kellett volna élnie, ám a Bundesliga-mérkőzések közvetítési jogait birtokló Kirch-csoport tavaly becsődölt, s a kontraktus automatikusan felbomlott, a Bundesliga-klubok pedig hoppon maradtak, most senkitől sem kapnak pénzt.

Ch. Gáll András