Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy a Ferencváros-ZTE Magyar Kupa-mérkőzéssel rajtol a tavaszi labdarúgó idény. A két klub megállapodott abban, hogy az eredetileg kiírt március 5-e helyett egy nappal korábban, március 4-én lépnek pályára az Üllői úton. A Fradinál és a "Zeténél" is azért döntöttek így, mert ez által egy nappal több idejük lesz a szombati bajnoki rajtra való felkészülésre. Mint ismert: a zöldek az ősi rivális Újpestet fogadják hazai pályán, míg a ZTE ugyancsak odahaza, a negyedik helyen álló Debrecennel játszik.

Debrecenben is felmerült ugyan, hogy egy nappal korábban rendezzék a Sopron elleni kupatalálkozót, ám erre végül mégsem kerül sor. A Lokinál azt vallják, remek erőállapotban van az együttes, vagyis nem lehet gond, hogy három nappal később, a bajnok Zalaegerszeg otthonában is helytálljon Szentes Lázár legénysége, míg a Sopron esetében úgyis komoly túrák következnek. A bordó-szürkék ugyanis a debreceni kupafellépés után Békéscsabára hivatalosak a bajnoki nyitányon, azaz, nem kizárt, hogy a szerdai Magyar Kupa-mérkőzés után nem térnek vissza Sopronba, hanem a környéken készülnek a szombati, csabai 90 percre. Persze, mint az Komjáti András, a Sopron vezetőedzőjének szavaiból kiderül, csak hétfőn dől, hogy a keleti országrészben maradnak-e a debreceni kupacsatát követően.

Ki nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

"Természetesen bennünk is felmerült, hogy szerda éjjel nem buszozunk vissza Debrecenből Sopronba, ám erről csak hétfőn, vagy kedden döntünk. Mi egyébként nem kezdeményeztük, hogy hozzák előrébb a mérkőzés megrendezését, hiszen ahogy halljuk, jelenleg is gőzerővel dolgoznak a debreceni pálya megtisztításán" - nyilatkozta Komjáti.

A további mérkőzések közül az MTK is egy nappal előbb, március 4-én rendezi a Dunaferr elleni Magyar Kupa-meccsét, ez a találkozó 16 órakor kezdődik a Hidegkuti-stadionban, míg a BKV Előre, az eredeti időpontban, március 5-én szerdán 14 órakor fogadja a Siófokot a Sport utcában.

Bánki József