Vágólapra másolva!
Magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott az Inter labdarúgócsapata az olasz labdarúgó-bajnokság huszomkettedik fordulójában, s pontszámban ismét utolérte a szombaton szintén győzelmet arató, listavezető Juventust.
Forrás: EPA
Batistuta megszerezte első milánói gólját Fotó: EPA

A Lazio az Atalantát fogadta a sérült Simone Inzaghi, valamint Stankovic nélkül, de meglepetésre Fiore sem került be a kezdő tizenegybe. A bergamóiaknál az Inacio Pia, Comandini, Gonnella trió csupán a nézőtérről volt tétlen szemlélője az összecsapásnak. A találkozó aztán nagyon gyenge összecsapást hozott, a Lazio ugyan aktívabbnak tűnt, de képtelen volt gólt szerezni, csakúgy, mint ellenfele.

Nagy mérkőzésnek ígérkezett az Udinese-Roma találkozó, amelyen - annak ellenére, hogy Spalletti edző egész "hadikórházat" tart fenn, amelyben Genaux, Nomvete, Magro, Caballero, Muntari és Jörgensen is aktív tag - a hazai együttes szerezte meg a vezetést Sensini révén. A fővárosiaknál Dellasz, Delvecchio és Totti sérüléssel bajlódott, így Fabio Capello a Montella, Marazzina csatárkettősnek szavazott bizalmat. Előbbi az 52. percben meg is hálálta a bizalmat, ő egyenlített.

Vasárnap este a Parma kisebb meglepetésre idegenben legyőzte a Perugiát, pedig a vendéglátók legutóbbi három hazai találkozójukon megverték az Intert, a Milant és a Chievót is.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030222aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

Az Inter hatvan percig szenvedett a Piacenzával szemben, majd Batistuta és Vieri négy perc alatt három gól szerzett, s eldöntötte a találkozót. A bajnokságban ezzel tartja a lépést a milánói gárda a Juventusszal, amely csupán jobb gólkülönbségével előzi meg. A csapat egyébként a nyáron tényleg erősödhet, hiszen Massimo Moratti korábbi bejelentését igazolni látszik a brit Sunday Mirror riportja. A lap úgy tudja, az Inter a nyáron valóban mindent elkövet, hogy Olaszországba csábítsa Ryan Giggset. A Manchester United walesi klasszisa a hírek szerint 32 millió dollárt kóstál, s a lap úgy tudja, ha a MU egysége megbomlik, akkor nemcsak Beckham hagyhatja el az Old Traffordot, hanem a többi sztár is. "Évről évre tárgyalunk Giggsszel, s talán a nyáron végre kötélnek áll. Hiszek benne, hogy létrejöhet az üzlet. Ryan olyan típusú játékos, akit a szurkolók imádnának" - nyilatkozta Moratti.

Serie A, 22. forduló:
Bologna - Empoli 2-0 (1-0)
gól:
Bellucci (11.), Vanoli (69.)

Brescia - Reggina 2-1 (0-0)
gól:
R. Baggio (58., büntetőből), Petruzzi (86.), illetve Di Michele (70.)

Inter - Piacenza 3-1 (0-0)
gól:
Batistuta (60.), Vieri (62., 64.), illetve Hübner (90.)
Kallon (Inter) a 81. percben büntetőt hibázott.

Lazio - Atalanta 0-0

Modena - Chievo 1-0 (0-0)
gól:
Sculli (71.)

Udinese - Roma 2-1 (1-0)
gól:
Sensini (35.), Iaquinta (72.), illetve Montella (52.)
piros lap: Zebina (Roma, 92.)

Perugia - Parma 1-2 (0-1)
gól:
Grosso (51.), illetve Adriano (30.), Ferrari (72.)