Vágólapra másolva!
Már csak a két klub vezetőinek az aláírása hiányzik ahhoz, hogy Kerekes Zsombor Kínába szerződjön. A Debrecen támadójára az olaszországi edzőtáborban figyeltek fel a kínai Tiencsin elöljárói, majd azonnal felvették a kapcsolatot Kerekes klubjával.

A DVSC-nél nem zárkóztak el a csatár elengedésétől, sőt lényegi kérdésekben meg is állapodtak, így a Szabadkán született játékos már kezdhet csomagolni. Információnk szerint február 26-án, szerdán pecsét kerülhet a megállapodásra.

A Loki másik játékosa, Böőr Zoltán perugiai szerződésére pedig minimum nyárig várni kell, az umbriai klub vezetői ugyanis jelezték: tavasszal szeretnének visszatérni a válogatott középpályás esetleges leigazolására. Előtte azonban a Debrecen egyik bajnoki mérkőzésén is megtekintik a középpályás játékát.

Szentes Lázár vezetőedzőt az olaszországi edzőtáborról, az ottani edzőmérkőzésekről, valamint Kerekes esetleges pótlásáról kérdeztük: "Kerekes távozására felkészültünk, azaz van elképzelésünk a pótlására. Egyébként a csatársorban nem állunk olyan rosszul, hiszen a Sumudica, Bajzát, Andorka trióra is számíthatok. Az olaszországi edzőtáborban a várt, remek körülmények között, jó talajú pályán készülhettünk. Az edzőpartnereket is célzatosan választottuk ki, hiszen, s ezzel senkit sem akarok megbántani, azért nem ukrán és orosz csapatok ellen kötöttünk le mérkőzéseket, mert nem hiányzott nekünk a 'balhé' s főként a sérülésveszély."

A szakvezető hozzátette: "A kilencven percek során egyetlen hangos szó vagy veszekedés sem zavarta a játékot, jóllehet a svéd Örgryte futballistái olykor rendesen 'könyököltek', ám a sportszerűség határait még véletlenül sem lépték át. Péntektől Debrecenben folytatjuk a felkészülést a bajnoki rajtra, ami cseppet sem lesz könnyű, hiszen a bajnok ZTE otthonában kezdünk, majd fogadjuk a Ferencvárost."

Bánki József