Vágólapra másolva!
A kapusposzt az egyik legfontosabbnak számít a labdarúgásban, hiszen egy jól védő portás nagy biztonságot adhat egy gárdának, nem csoda, hogy majd minden edző a hálóőrrel kezdi a csapatépítést és a tervezést a következő szezonra. A hírek szerint a nyáron különösen a Serie A-ban várható nagy "földmozgás" a kapusfronton, hiszen a Milan, a Parma és a Roma is új portással vághat neki a következő szezonnak.

Hasonló méretű kapuscsereberére nem is olyan régen, 2001-ben volt példa, amikor is a Serie A élcsapatai közül négy is új portást igazolt.

Toldo az Interben folytatja/sport/focivilag/20010705toldo.html

A dominó-effektust a Juventus indította el azzal, hogy megvette a Parmától Gianluigi Buffont, akinek pótlására a pármaiak a francia Sebastien Freyt szerződtették az Intertől, amire a milánóiak úgy reagáltak, hogy leigazolták a Fiorentina válogatott portását, Francesco Toldót. A másik láncreakciót az AS Roma váltotta ki, amikor megszerezte Ivan Pelizzolit az Atalantától, miután eladta Carlo Lupatellit a Chievónak, és a bergamóiak ezt követően szerződtették a Reggina hálóőrét, Massimo Taibit. Kapusfronton azóta nem sok mozgás volt az olasz élvonalban, és a fent felsorolt futballisták jelenleg is annál a klubnál vannak, ahová két esztendővel ezelőtt kerültek, de a zuhanyhíradó szerint ez már nem sokáig lesz így.

Seaman utódját keresi az Arsenal/sport/focivilag/20020725seaman.html

Az új folyamatot ezúttal külföldről indíthatják el, mégpedig az Arsenal, amelynél a kapuskérdés immár majd egy éve napirenden van. A jelenlegi pontvadászatban ugyan David Seaman számít az első portásnak az Ágyúsoknál, de ő már nem sokáig húzhatja, arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időben rendre sérüléssel bajlódik. Mögötte pedig két olyan kapus van a keretben a svéd Rami Shaaban és az angol Stuart Taylor, akik ugyan tehetségesnek számítanak, de nem azt a kalibert jelentik, amit az Arsenal képvisel.

Frey az Arsenallal tárgyal/sport/focivilag/20030213kimegy.html

Ennek megfelelően Arsene Wenger hosszú ideje keresi az ideális megoldást, kapcsolatba hozták már többek között Rüstü Recberrel és Nicholas Landreau-val is, a legújabb hírek szerint azonban a Parma francia játékosa, Sébastien Frey lehet a befutó. A 22 esztendős hálóőr az utóbbi időben kiváló formában van, és mivel még tizenévesen Olaszországba szerződött, és azóta az Interrel és a Parmával is védett az európai kupákban, vagyis megvan a megfelelő nemzetközi tapasztalata is. Frey maga is elismerte, hogy szívesen folytatná pályafutását a Premier League-ben, és azt sem titkolta, hogy az Arsenal szimpatikus a számára.

A pármaiak éppen ezért máris Frey esetleges utódját keresik, és bár a másodosztályú Livorno utánpótlás-válogatott kapusával, Marco Ameliával is kapcsolatba hozták a klubot, a pletykák szerint valószínűbb, hogy egy rutinosabb portás érkezik az Ennio Tardini-stadionba. A pármaiak szakmai igazgatója ugyanis nem más, mint Arrigo Sacchi, az egykori legendás AC Milan mestere, aki milánói kapcsolatait kihasználva Christian Abbiatit szeretné a Parmához csábítani. A rossonerók pedig hajlandóak is lennének elengedni a Milánóban jelenleg tartalékkapusnak számító játékost, mivel ők maguk is egy kapus igazolását tervezik a nyárra.

Kahnt akarja a Milan/sport/focivilag/20021220kahnt.html

A Milan nem akárkit szeretne megszerezni: Carlo Ancelotti mester a Bayern München portását, Oliver Kahnt nézte ki magának. A deklaráltan a világ legjobbjának számító kapust ugyan 2004-ig köti szerződés a bajorokhoz, de az olaszok állítólag mindent pénzt hajlandóak lennének megadni érte, márpedig a Münchennél az üzleti érdekes is nagyon fontosak.

Cudicinit csábítja a Roma/sport/focivilag/20021218cudicini.html

A "kapusmizéria" egy másik szálon is elindulhat, mégpedig az AS Roma háza táján. A Farkasoknál a legutóbbi hírek szerint a nyáron nagy fiatalítás várható Fabio Capello vezérletével, amelynek során a tréner a kapusposzton is váltani szeretne. Jelenleg Ivan Pelizzoli számít az első számú portásnak a fővárosban, de Capello azt szeretné, ha igazi vetélytársat kapna (mert jelenleg Francesco Antonioli nem az), és ennek érdekében szeretné megszerezni a Chelsea olasz kapusát, Carlo Cudicinit.

A londoniak játékosa egykoron már védett Rómában, igaz, a Lazióban, és szívesen visszatérne a Serie A-ba, mivel így megnőne az esélye a válogatottba kerülésre. Mivel a Chelsea a Farkasok uruguayi középpályására, Gianni Guigoura hajt, így könnyen elképzelhető, hogy a transzfert a nyáron nyélbe ütik. Persze Antonioli sem maradna klub nélkül: érte máris bejelentkezett a Middlesbrough.