Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának elmaradt mérkőzésén a Mönchengladbach hazai pályán legyőzte a Wolfsburgot, így a tavaly BL-döntős Leverkusen kieső helyre esett vissza.

A találkozót február elsején a pálya használhatatlansága miatt kellett elhalasztani. Ezúttal sem volt valami kellemes játszani a fagyos, betonkemény "gyepen", a hazaiaknak mindenesetre volt okuk örvendezni (a 24 ezer lelkes szurkolóval egyetemben). Meyer mester tanítványai Schnoor öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, fordulás után a ghánai Aidoo duplázta meg az előnyt.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030220abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A négy vereség után sikert arató Gladbach a 17. helyről kettőt ugrott, az új szakvezetővel igyekvő Leverkusen meg szégyenszemre kieső helyen találta magát, hol van már a tavalyi BL-döntő (apropó, a Bajnokok Ligájában sem állnak fényesen). Amúgy Wolf(sburg) együttese sincs biztonságban, Effenbergék legutóbbi öt meccsükből négyet bukva a 11. helyet birtokolják, mindössze négy ponttal gyűjtve többet legyőzőjüknél.

Bundesliga, 19. forduló:
Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2-0 (1-0)
gól: Schnoor (33., öngól), Aidoo (71.)