Vágólapra másolva!
A Valencia számára az AS Roma elleni Bajnokok Ligája mérkőzés nem csupán a sorozatban való szereplés miatt volt fontos, a római látogatás ugyanis lehetőséget adott a spanyol klub vezetőségének ahhoz, hogy tárgyaljon a Lazióval. A téma Gaizka Mendieta volt, és az is felmerült, hogy a jelenleg a Barcelonában futballozó középpályás visszakerül egykori egyesületébe.

A világklasszis középpályás még 2000 nyarán távozott a Valenciától a Lazióhoz, és a két egyesület akkor úgy állapodott meg, hogy az olaszok a focistáa vételárát részletekben fizetik ki. Egy év alatt azonban nagyon sokat változott a helyzet. Egyrészt Mendietának ugyanis nem sikerült beilleszkednie az olasz labdarúgásba - csak elvétve lépett pályára a Lazióban, és amikor játszott, akkor is rossz teljesítményt nyújtott -, másrészt a római egyesület anyagi helyzete igencsak megromlott, nem nagyon tudta megengedni magának, hogy tovább állja a focista fizetését, a vételár további részének törlesztéséről nem is beszélve.

Az olaszok eladták volna a középpályást, azonban a Valenciával kötött kontraktusban benne szerepelt, hogy amennyiben Mendieta két éven belül visszatér Spanyolországba, akkor a Valenciának kártérítés jár, és ez jelentősen megnehezítette a focista átigazolását. A Barcelona végül egy évre kölcsönbe szerezte meg a középpályást, tízmillió euróért, amiből a Lazio ki tudta fizetni a Valenciát. A katalánok emellett elővásárlási jogot szereztek a labdarúgóra, vagyis ha úgy gondolják, akkor idén nyáron potom 23 millió euróért végleg megszerezhetik.

Most, hogy egyre inkább közeledünk az idény vége felé, ismét előtérbe került Mendieta jövője, és a Valencia vezetőségének kapóra jött, hogy a csapat Rómában lépett pályára a Bajnokok Ligájában. A spanyolok részéről Manuel Llorente a minap meg is látogatta a Lazio formellói edzőközpontját, hogy ott tárgyaljon az olasz egyesület sportigazgatójával, Oreste Cinquinivel. A hírek szerint a taljánok konkrét ajánlattal álltak elő.

Mivel a focista vételárából megmaradt 12 millió eurós összeget, amit a nyáron kellene kifizetniük a spanyoloknak, aligha tudják előteremteni, és véleményük szerint a Barca sem fogja megvenni Mendietát a nyáron (nem csoda, a katalánok is anyagi válságban vannak, arról nem is beszélve, hogy a középpályás a Barcában sem számít meghatározó embernek), így felvetették: mi lenne, ha a futballista visszatérne a Valenciához?

Valenciahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=30339FORZA LAZIOhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=38006Mi lett veled Barcelona?!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51835Rómában nyert a Valenca, BL-rekordot javított a Barca/sport/focivilag/bl/20030218barcainter1.html

A spanyol klubnál azonban, úgy látszik, nem kérnek egykori csapatkapitányukból, hiszen a Valencia (legalábbis egyelőre) nem fogadta el az ajánlatot. A spanyolok ragaszkodnak ahhoz, hogy megkapják a nekik járó 12 millió eurót, vagy ha a Lazio végképp nem tud fizetni, akkor az összeg helyett a jugoszláv Darko Kovacevicet szeretnék megkapni a rómaiaktól.

A jugoszláv támadó jelenleg ugyan a Real Sociedad játékosának számít, és a baszk csapattal hatalmas meglepetésre vezeti a spanyol bajnokságot, de játékjogának fele még mindig az olaszoknál van, és a taljánok a megfelelő összegért a spanyolok megkérdezése nélkül is eladhatják. A Valencia már majd egy éve szeretne egy igazi gólvágó csatárt szerezni, és Kovacevic ideális megoldás lenne a számukra, arról nem is beszélve, hogy ezzel az egyik legnagyobb riválisát gyengíthetnék meg.