Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy Wayne Rooney teljesen meghódította az Everton labdarúgócsapatának vezetőit, mert javaslatára már a tizenkét éves testvérével is szerződést kötöttek.

A liverpooli klub illetékesei úgy vélik, hogy John még tehetségesebb, mint a bátyja, aki pedig manapság az angol futball csodagyerekének számít.

Az Everton csatára október 19-én - öt nappal tizenhetedik születésnapja előtt - a 81. percben lépett pályára csereként az első hazai gól szerzője, Tomasz Radzinski helyett, s pillanatokkal a lefújás előtt huszonegy méterről bombázott a harminckilenc éves David Seaman kapujába, s ezzel véget vetett az Arsenal harminc mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatának. November 3-án a Leeds ellen is győztes gólt rúgott, majd január közepén 2006-ig meghosszabbította szerződését.

A sajtó kigúnyolta az angol válogatottat/sport/focivilag/20030213asajto.html

Múlt szerdán bemutatkozott a válogatottban is, ezzel megdöntötte a "fiatalsági" rekordot. Wayne Rooney tizenhét évesen és száztizenegy naposan játszotta első meccsét a legjobbak között, míg az eddigi csúcstartó, James Prinsep 1879-ben száznegyvenkét nappal "idősebb" volt a skótok elleni találkozó idején.