Vágólapra másolva!
Bár már lezárult az átigazolási időszak, mégis nagy esemény, ha egy magyar futballistára olasz élvonalbeli klub figyel fel. Márpedig Böőr Zoltánnal, a Debrecen válogatott középpályásával ez történt, ugyanis a Serie A nyolcadik helyén álló Perugia vezetői azt kérték az Olaszországban edzőtáborozó DVSC futballcsapatának a vezetőitől, hadd készüljön velük néhány napig az apró termetű futballista.

A Loki elöljárói, de főként Szentes Lázár vezetőedző áldását adta Böőr olaszországi tréningjeire, kedd óta pedig az umbriai klub szakemberei természetesen árgus szemekkel figyelik a fürge futballista játékát. A történet komolyságát jelzi, hogy szerdán a DVSC a svéd első osztályú Örgryte ellen lépett pályára, ám Böőr Zoltán, aki Itáliában a rendkívül népszerű Serse Cosmi edzéseit látogatja. Igaz, már nem sokáig, hiszen a Debrecen csütörtökön hazautazik, ám az olasz egyesület vezetői jelezték, nyáron szeretnének visszatérni Böőr szerződtetésére.

Böőr reménykedhet a Perugia jelentkezésében, elvégre az esetében nem közvetítők és "álmenedzserek" beajánlásáról van szó, elvégre az olaszok figyeltek fel rá a helyszínen. Ez feltétlenül előnyt jelent számára, s bár messze nem biztos az umbriai szerződtetése, a sportág jelenlegi honi állapotában a játékos példája feltétlenül bíztató momentum. Arról nem is beszélve, hogy a tavaszi idényben a DVSC-ben és a válogatottban is sokat tehet a középpályás karrierje érdekében.

Egyébként a Loki az említett edzőmeccsen úgy kapott ki svéd ellenfelétől, hogy Sumudica tizenegyest hibázott, Sándor Tamás és Éger révén pedig két kapufát is lőtt. A túra utolsó napján is pályára lép még a magyar együttes, de Szentes Lázár az eddig pihentetett labdarúgókat küldi pályára. Eredetileg a hajdúságiak szerették volna szombatig meghosszabbítani az olaszországi edzőtábort, ám a repülőjegyek átírása drágának bizonyult, így inkább a hazatérés mellett döntöttek a vezetők.

Bánki József