Vágólapra másolva!
Hiába edzőtáborozott kétszer tíz napot Cipruson az MTK, Egervári Sándor vezetőedző nem teljesen lehet elégedett a felkészüléssel. Jelenleg ugyanis öt sérültje van a kék-fehéreknek, ugyanakkor a szakember kissé mérges a bajnoki rajt egyhetes elhalasztása miatt.

"Akadtak gondjaink az alapozás során, ám összességében jónak ítélem meg a felkészülésünket" - mondta az MTK trénere. "Az időjárás ugyanis több napig nem fogadott a kegyeibe bennünket, a viharos esőzés miatt két edzőmeccsünket sem tudtuk lejátszani, ráadásul a válogatottjainkat is nélkülöznünk kellett az elmúlt hét közepén, a bolgárok elleni fellépés idején. Az utolsó edzőmérkőzésünkön Illés Béla duplájával 2-1-re nyertünk az orosz Gazprom ellen, ami azért is biztató, mert öt sérültünk nélkül léptünk pályára."

A sérüléshullám elsősorban a védelmet érintheti érzékenyen: Füzi Ákos gyomorproblémák, Komlósi Ádám lábközépcsont-sérülés, Horváth Levente és Dragan Alin pedig bokasérülés miatt kénytelen pihenni, ráadásul Győri János térdét is újra meg kell műteni.

Egy héttel később rajtol a Borsodi Liga/sport/magyarfoci/20030217egyhettel.htmlA Zetének jól jött a halasztás/sport/magyarfoci/20030218azetenek.htmlGyepes májusig kidőlt a sorból/sport/magyarfoci/20030217gyepes.html

Az említett 90 perc során egyébként két 11-est is kihagyott MTK, előbb Zavadszky, majd Illés hibázott, ám ezúttal ez is belefért. "Egyelőre nem az eredmények az elsődlegesek számunkra, hanem a csapatjáték begyakorlása, márpedig ezen a téren szép dolgokat láttam a játékosoktól. A bajnoki rajt egyhetese elhalasztásának azonban semmiképpen sem örülünk, hiszen ezzel eltűnt a riválisokkal szemben szerzett előnyünk, amit a kétszer tíznapos ciprusi edzőtáborozáson szereztünk. Igaz, az említett plusz egy hét alatt a sérültjeink is felépülhetnek, ettől függetlenül tény, a halasztás nekünk nem volt érdekünk."

Bánki József