Vágólapra másolva!
Csütörtökön a második számú európai kupasorozatban már a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét, és a mezőny meglehetősen vegyes: mindössze hat topligás klubot találhatunk a nyolcaddöntőben, ráadásul ketten közülük egymás ellen játszanak majd. Ennek megfelelően az AJ Auxerre-Liverpool FC összecsapás ígérkezik a legérdekesebbnek, annál is inkább, mert a Vörösök kispadján egy francia mester ül Gérard Houllier személyében.

Michael Owenéknek nem megy valami jól mostanában, a bajnokságban egy rekordhosszúságú nyeretlenségi szérián vannak túl, és különösen a csatárok betliznek. Ráadásul ismét a korábban bizonytalankodása miatt a kispadra került Jerzy Dudek véd majd, mivel a csapat másik portása, Chris Kirkland súlyos sérülést szenvedett. A 'Pool senkit sem igazolt a télen, távozott viszont Abel Xavier, Gregory Vignal és Bernard Diomede is. Az AJ Auxerre-nél a legnagyobb problémát Oliver Kapo sérülése okozza, igaz, a klub januárban leigazolta az FC Zürich elefántcsontparti futballistáját, Kanga Akalét.

Az UEFA törölte Udvarácz büntetését/sport/magyarfoci/20030113azuefa.htmlFolytatódik a Bajnokok Ligája-show/sport/focivilag/bl/20030217folytatodik.htmlKi nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50157

A végső győzelem egyik nagy esélyesének tartott Laziónál is történt némi változás a játékoskeretben a télen, Sorín és Christian Manfredini távozott, az utóbbi helyére leigazolt Nikola Lazetic pedig nem léphet pályára, mivel korában ezt már megtette a Chievo Verona színeiben. A rómaiaknak nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az ebben a kiírásban valóságos óriásölőnek bizonyuló lengyel Wisla Kraków lesz az ellenfelük. A krakkóiak előbb az AC Parmát, majd a Schalke 04-t verték ki, és a Lazióval is ezt szeretnék tenni. A lengyeleknek sikerült a télen megőrizniük legjobb játékosukat, a gólvágó Maciej Zurawskit, akit pedig Spanyolországból és Olaszországból is hívtak.

A topligás országok közül egyedül a németeket képviseli két együttes, akik közül a Hertha BSC kapta a könnyebb ellenfelet. A berliniek a portugál pontvadászatban szenvedő Boavistával játszanak majd, amelyből biztosan hiányozni fog a csapatkapitány Erwin "Platini" Sánchez sérülés miatt. A másik germán alakulat, a VfB Stuttgart ugyan jobb formában van a Herthánál, de ellenfele is nehezebb lesz, hiszen a skót Celtic FC európai szinten is jó csapatnak számít.

Spanyol részről a Málaga CF próbálkozhat a továbbjutással az AEK Athén ellen, és erre minden esélye megvan, hiszen a helléneket az utóbbi időben belső problémák sújtották. A Herthán kívül még a török Denizlisporban játszik magyar futballista, és Kabáték számára az FC Porto kiverése mindenképpen bravúr lenne - igaz, korábban az Olympique Lyon ellen is ugyanez volt a helyzet. Ne feledkezzünk meg a másik török együttesről, a Besiktasról sem, amely szép lassan amolyan titkos esélyessé lép elő: Mircea Lucescu együttese ebben a szezonban még egyetlen vereséget sem szenvedett, és a Slavia Praha sem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek.

A nyolcaddöntő párosítása:
Slavia Praha - Besiktas JK
Hertha BSC - Boavista
Málaga CF - AEK Athén
Lazio - Wisla Kraków
Panathinaikosz - RSC Anderlecht
Celtic FC - VfB Stuttgart
FC Porto - Denizlispor
AJ Auxerre - Liverpool FC