Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét a barátságos válogatott mérkőzések jegyében telt el, de érdekes módon azok a focisták, akik a nemzeti színekben villogtak, a hét végén nem nagyon parádéztak klubcsapatukban. A válogatottakban szerepelt játékosok közül így csupán négyen kerültek be a hét álom-tizenegyébe, míg a hét vége legnagyobb bravúrját végrehajtó Arsenal két focistát is delegált a csapatba.
Stéphane Lucas (francia, Angouleme): A Francia Kupa egyik legnagyobb meglepetését a hét végén a harmadosztályú Angouleme együttese okozta, amely az élvonalbeli Guingampot verte ki. Az alacsonyabb osztályú csapat büntetőkkel jutott tovább, nem csoda, hogy az összecsapást követően a legtöbben a kapust, Lucast éltették, aki két tizenegyest is megfogott.
Bastian Reinhardt (német, Arminia Bielefeld): Az újonc Bielefeld az idei első fordulót követően két mérkőzésen keresztül képtelen volt gólt szerezni, és a csatároknak a Kaiserslautern ellen sem ment a játék, hiszen ezen a meccsen a középhátvéd Reinhardt volt eredményes. Az Arminia csapatkapitányának ez már a harmadik találata volt a szezonban, és ezzel jelenleg ő a Bundesliga legeredményesebb védőjátékosa ebben az idényben.Tomasz Hajto (lengyel, Schalke 04): A gelsenkircheni együttes a hét végén rangadót nyert a Stuttgart ellen, és bár a belga Mpenza révén gyorsan vezetést szerzett, a Királykékek drukkerei csak akkor nyugodhattak meg, amikor előnyük kétgólosra lőtt. Ez utóbbi a lengyel középhátvéd, Hajto pazar szabadrúgásának volt köszönhető, aki emellett megszokott feladatát is maga színvonalon látta el.Mauricio Pellegrino (argentin, Valencia CF): Rafa Benítez együtteséről már sokszor elmondták, hogy az előző szezonban elsősorban a védelmének köszönhetően nyert bajnokságot, és a hátsó alakzat miatt nyeri a meccseket. Ez a hét végén is így volt, és nem csak azért, mert a gárda megint nem kapott gólt, hanem azért is, mert a csapat első találatát az argentin középhátvéd, Pellegrino szerezte.Ashley Cole (angol, Arsenal FC): Az Ágyúsok győzelme a Manchester United ellen azért is különösen nagy eredmény volt, mert a londoni együttes kissé tartalékosan lépett pályára. A balhátvéd Cole-ra ez persze nem igaz, hiszen ő alapembernek számít a csapatban, és a MU ellen azt is bebizonyította, hogy miért: valósággal levette a pályáról Beckhamet.
Fernando (spanyol, Real Betis): A sevillai gárda nem akármilyen mérkőzést játszott a listavezető Real Sociedaddal, és végül hatalmas küzdelem árán meg is szerezte a három pontot. Ebben nagy szerepe volt a csapat középpályásának, Fernandónak, aki előbb vezetést szerzett a zöld-fehéreknek, majd az utolsó percben nagy nyugalommal értékesítette a hazaiaknak megítélt büntetőt.Edú (brazil, Arsenal FC): Az Ágyúsok nem kis fegyvertényt hajtottak végre a hét végén azzal, hogy erősen tartalékosan felállva is nyerni tudtak a Manchester United ellen idegenben, kiverve ezzel a Vörös Ördögöket az FA-kupából. A mérkőzés egyik főhőse a brazil Edú volt, aki mostanában kevesebb lehetőséget kap, de a MU ellen bizonyította, hogy lehet rá számítani: szabadrúgásgólja ugyan még szerencsés volt, de a második félidőben pazar gólpasszt adott Wiltordnak, és végig remekül futballozott.Valéry Mezague (francia, SC Montpellier): A francia bajnokság kiszámíthatatlanságát jól jelzi, hogy a korábban tíz mérkőzés óta nyeretlen Montpellier a múlt héten két bajnokin is győzni tudott, ráadásul a hét végén az élcsapatnak számító PSG otthonában diadalmaskodott. A fővárosban a mindössze húszesztendős Mezague volt a főszereplő, aki kétszer is bevette a párizsiak kapuját.Mehmet Scholl (német, Bayern München): Az első félidő alapján kevesen gondolták volna, hogy a müncheni derbi ilyen nagy gólkülönbségű Bayern-győzelmet hoz majd, de a szünet után a listavezető középpályása, Scholl megrázta magát, és egy mesterhármassal eldöntötte a három pont sorsát. A török származású futballista első két találata élményszámba ment, és a Nationalef szövetségi kapitánya, Rudi Völler most bánhatta csak igazán, hogy Scholl lemondta a válogatottságot.
Alexander Frei (svájci, Stade Rennes): A helvét labdarúgás az utóbbi időben ismét fejlődésnek indult, amit a válogatott egyre javuló eredményei is bizonyítanak. A svájci csapat a múlt héten a szlovének ellen idegenben nyert 5-1-re, és a találkozón Frei kétszer is betalált. A támadó a hét végén sem pihent, hiszen a Francia Kupában klubcsapata, a Rennes színeiben is gólt ért el.Harry Kewell (ausztrál, Leeds United): A socceroos a múlt héten nem kis meglepetést okozott azzal, hogy idegenben 3-1-re legyőzte az angol válogatottat, ami még akkor is kiváló eredmény, ha tudjuk, hogy a háromoroszlánosok a két félidőben két különböző csapattal álltak ki. Az ausztrálok második találatát Kewell szerezte, aki a hét végén a Leeds szurkolóit is kiszolgálta, hiszen az FA-kupában a Crystal Palace ellen győztes gólt ért el.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)