Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre az Osasuna taktikus, lelkes játékkal 1-0-ra legyőzte az ebben a bajnoki szezonban legpocsékabb teljesítményével előrukkoló, a 63. perctől emberhátrányban játszó Real Madridot. Ronaldóék szerencséjére az éllovas Real Sociedad is kikapott a Betis otthonában. A házigazdák a győztes találatot a 94. percben büntetőből szerezték.

Úgy látszik, a Betis múlt heti biztos legyőzése túlságosan is megnyugtatta a Real Madridot, amely ezúttal az Osasuna otthonában játszott hívei számára elkeserítően. Az első félidőben a hazaiak szinte lefocizázták a nagynevű ellenfelet, amely fásultan, szétesően futballozott és mindössze egy Raúl-helyzetig jutott, míg a pamplonaiaknak több lehetősége is volt a gólszerzésre. A 38. percben Manfredini Míchel Salagadót csúnyán becsapva a balösszekötő helyén betört a tizenhatoson belülre, és a hosszú sarokba lőtt, megszerezve első spanyolországi találatát.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030215aprimera.htmlGuti vagy Ronaldo?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47872

A szünet után elmaradt a vendégek szokásos második félidei feltámadása, sőt, jópárszor csak Casillasnak, kétszer pedig a kapufa segítségének köszönhetően nem kerültek nagyobb hátrányba. Emberhátrányba viszont igen, miután 25 perccel a vége előtt Figót páros lábbal, hátulról végrehajtott törlesztésért leküldte a bíró.

És hogy még drámaibb legyen a Del Bosque-csapat veresége: a madridi szempontból helyzet nélkül végigszenvedett második játékrész utolsó percében nagy kapu előtti kavarodás után Morientes a keresztlécre fejelte a labdát, amely onnan egy védő fejére, sokak szerint a gólvonal mögé pattant, de a televíziós felvétel alapján jogosan, és mindenképpen igazságosan nyert Osasuna. A Real pedig - amely utoljára október 19-én kapott ki bajnoki mérkőzésen- örülhet, hogy megúszta a nagyobb különbségű vereséget.

Úgy tűnik, már az éllovas Real Sociedad sem a régi, legalábbis ami az eredményességet illeti. Kovacevicék nagy csatában, 3-2-re kaptak ki a Betistől, amely a 94. percben büntetőből szerezte meg a győzelmet jelentő gólt.

Primera Division, 22. forduló:
Osasuna - Real Madrid 1-0 (1-0)
gól: Manfredini (37.)
kiállítva: Figo (63., Real Madrid)

Athletic Bilbao - Sevilla 2-0 (0-0)
gól: Etxebrarria (60.), Ezquerro (89., 11-esből)

Celta Vigo - Recreativo Huelva 4-1 (1-0)
gól: Edu (39., 57.), Jesuli (64., 76.), illetve Cáceres (92., öngól)

Deportivo Alavés - Villarreal 1-0 (0-0)
gól: Tomic (76.)

Racing Santander - Rayo Vallecano 2-0 (2-0)
gól: Guerrero (16.), Benayoun (29.)

Atlético Madrid - Mallorca 2-1 (1-1)
gól:
Movilla (15.), Garcia (59.), illetve Novo (21.)
kiállítva: Lozano (32., Mallorca)

Real Betis - Real Sociedad 3-2 (1-0)
gól: Fernando (12., 94.- utóbbit 11-esből), Filipescu (86.), illetve Nihat (74., 78.)