Vágólapra másolva!
Már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát a Juventus labdarúgócsapata, amely a Serie A 21. fordulójában Di Vaio és Tacchinardi fejesével, Mutu szabadrúgásgólja ellenében 2-1-re győzött a Parma otthonában. A Milan egy félidőnyi előnyt adott a szünetben 2-0-ra vezető Laziónak, ám a csereként beálló Inzaghi vezérletével végül akár meg is fordíthatta volna a pontosztozkodással végződött mérkőzést.

Gyenge játékot, s két, potyaízű gólt hozott a Serie A 21. fordulójának vasárnap délutáni rangadója. A Parma a Juventust fogadta, s már a 13. percben bánhatta, hogy elengedte annak idején a csapatból Marco di Vaiót, aki egy bal oldali szögletrúgást követően a tétova védők közül öt méterről fejelt a kapuba.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030215aserie.html

A 30. percben a helyzet szinte megismétlődött, annyi különbséggel, hogy szüglet helyett egy szabadrúgás érkezett a sarokzászlótól középre, ezúttal Tacchinardi érkezett egyedül, s az árnyékra vetődő Frey kapust megelőzve az üres kapuba bólintott. A második játékrészben még Trezeguet lőtt kapufát, majd a 90. percben Mutu szabadrúgásból szépített, de ez már nem osztott, nem szorzott - a Juventus végül megérdemelten nyert 2-1-re.

A nap másik nagy derbijén a meglehetősen védekező felállásban pályára lépő Milan (F. Inzaghi és Rui Costa csak a kispadon kapott helyet) már a 21. percben hátrányba került, Stankovic közelről bombázott a milánói kapuba. A 30. percben egy vitatható büntetővel Claudio Lopez tovább növelte a rómaiak előnyét. A szünet után aztán beállt Inzaghi, és minden megváltozott. A remek formában futballozó csatár előbb egy kipattanó labdára lecsapva szépített, majd egy fantasztikus passzal kihagyhatatlan gólhelyzetbe hozta Rivaldót, aki élt is a lehetőséggel.

A mérkőzés hajrája rendkívüli izgalmakat hozott, különösen a Lazio kapuja előtt, de újabb gól már nem született, így tovább folytatódott a római együttes fantasztikus sorozata: idegenben ebben a szezonban még nem szenvedett vereséget.

Az AC Milan legutóbbi két mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, így már két pont a hátránya a listavezető Juventusszal és a második helyen álló Internazionaléval szemben.

Eredmények:
Atalanta - Udinese 0-0

Empoli - Perugia 1-1 (1-1)
gól:
Carparelli (3.), illetve Vryzas (1.)

Parma - Juventus 1-2 (0-2)
gól:
Mutu, (90.), illetve Di Vaio (18.), Tacchinardi (30.)

Piacenza - Bologna 3-1 (2-0)
gól:
Hübner (18., tizenegyesből), Maresca (38.), De Cesare (60.), illetve Bellucci (84.)
Hübner (Piacenza) az 50. percben büntetőt hibázott.

Reggina - Como 4-1 (2-1)
gól:
Cozza (29., 34.), Diana (79.), Mozart (89.), illetve Caccia (7.)
Nakamura (Reggina) az 50. percben büntetőt hibázott.

Torino - Modena 1-1 (0-0)
gól:
Vergassola (63.), illetve Milanetto (58.)

AC Milan - Lazio 2-2 (0-2)
gól: F. Inzaghi (62.), Rivaldo (70.), illetve Stankovic (21.), Claudio Lopez (30., 11-esből)